[W]interieur: OpenStructures: Thomas Lommée

OpenStructures onderzoekt de potentie van een modulair bouwmodel waarbij iedereen voor iedereen ontwerpt op basis van één gedeeld geometrisch raster. Thomas Lommée brengt in een (gratis) [W]interieur-lezing op 17 maart het verhaal erachter. OpenStructures won de Henry Van de Velde Ecodesign by OVAM Gold Award.

OpenStructures werkt volgens het Wikipedia-model, waarbij verschillende mensen bijdragen aan één encyclopedie. In plaats van artikelen kan iedereen modulaire ontwerpen (downloaden, bewerken en) indienen op de OpenStructures-website, een groeiende database die het breedste scala aan mensen in staat stelt om het breedste scala aan modulaire componenten te ontwerpen, bouwen en uitwisselen.

Het beoogt hiermee een nieuwe standaard voor duurzaam ontwerpen die hergebruik faciliteert en circulair gebruik van materialen en objecten stimuleert. Het stelt ons in staat om samen dingen te bouwen, introduceert variatie binnen modulariteit en resulteert in een meer flexibele en schaalbare gebouwde omgeving voor iedereen.

Praktisch

De [W]interieuravonden worden in hybride vorm aangeboden: er zijn 120 plaatsen voorzien in atelier 2 van campus Lucas Faydherbe en een livestream voor wie er niet live bij kan zijn. Na de lezing is er gelegenheid tot vragen stellen of napraten aan de bar in de foyer.

De lezing is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link.

Datum

17 maart 2022

20:00

Locatie

Campus Faydherbe
Zandpoortvest 16

2800 Mechelen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Interieurvormgeving Thomas More

Prijs

gratis

Andere activiteiten