[W]interieuravond: BC Architects & Studies, Ken De Cooman, the act of building

BC Architects & Studies en de spin-off BC Materials focussen op innovaties in bio-klimatisch ontwerp, bio-gebaseerde materialen en bouwprocessen.

“Een nauwgezette focus op materialen zorgt voor een uniek gebouw”, vinden ze. “Soms worden materialen ‘ontgonnen’ uit beschikbare bronnen dichtbij, soms worden geproduceerde materialen gemodificeerd, maar altijd vertrekken we van een natuurlijke schoonheid en performantie die inherent is aan het materiaal zelf. Deze aanpak heeft geresulteerd in aarden, natuurstenen, bakstenen en houten gebouwen met een haast haptische kwaliteit.”

BC Architects bvba maakt gebruik van de opgebouwde kennis van BC Studies vzw, dat onderzoek doet naar onder meer de ecologische impact van lokale materialen. Het bureau is wereldwijd actief in expertises in bouwen met lokale materialen zoals aarde, natuursteen, kalk of baksteen. Het bureau, opgericht in 2012, heeft 4 partners en 4 medewerkers en werkt vanuit Brussel en Addis Abeba aan projecten in België, Frankrijk, Etiopië, Burundi, Nigeria en Marokko. Hun werk is gepubliceerd in onder meer The Architectural Review, Dezeen, Archdaily en het online magazine van Flanders DC.

De lezingen zijn gratis toegankelijk mits inschrijving. Na de lezing is er kans om na te praten aan de studentenbar.

Datum

7 maart 2019

20:00

Locatie

Campus Faydherbe
Zandpoortvest 16

2800 Mechelen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Interieurvormgeving Thomas More

Prijs

gratis

Andere activiteiten