[W]interieuravond: Livable, Sep Verboom, lokaal globaal, de post-industrieel ontwerpt zijn toekomst

Met het label Livable werkt ontwerper Sep Verboom samen met traditionele gemeenschappen in de Filippijnen, Indonesië en Brazilië, maar ook dichtbij huis met steenkappers in Gent bijvoorbeeld.

Met een lokale aanpak creëert hij projecten waarin handwerk, maatschappelijke betrokkenheid, design en menselijk contact organisch samenvloeien. Stap voor stap integreert hij deze aanpak ook in industriële bedrijven zoals het Belgische Vincent Sheppard, voor wie hij de Aya-collectie lanceerde, en Papilio voor wie hij het Rope-tapijt heeft ontworpen. “Toekomstige industrieën kennen hun verantwoordelijkheid en maken bewuste keuzes. Waar winst niet alleen wordt gewaardeerd op economische waarden, maar ook op ecologische- en sociale impact,” vindt Sep Verboom.

Met Livable bouwde hij een platform dat samenwerking aanmoedigt. “Dit betekent dat we ook andere creatieven, gemeenschappen en industrieën verwelkomen om samen te werken. De Livable-ontwerper van de toekomst creëert alternatieve oplossing voor onze consumptiemaatschappij, waarbij industrieën en consumenten een eigen verantwoordelijkheid hebben, een bewuste keuze.”

Deze [W]interieurlezing past in een samenwerking met ‘MAAKBAAR’: sociaal, ecologisch en economisch duurzaam design, geïnspireerd door de natuur. MAAKBAAR is een project van BOS+, OVAM, Flanders DC, en Design museum Gent, met steun van de Vlaamse en federale overheid.

Datum

14 februari 2019

20:00

Locatie

Campus Faydherbe
Zandpoortvest 16

2800 Mechelen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Interieurvormgeving Thomas More

Prijs

gratis

Andere activiteiten