Webinar: De nieuwe innovatieaftrek… een overzicht

Kom meer te weten over de innovatieaftrek, een maatregel die een fiscaal gunstregime voorschrijft voor inkomsten uit intellectuele eigendomsrechten.

Sinds 1 juli 2016 is de nieuwe innovatieaftrek in voege. Een maatregel die een fiscaal gunstregime voorschrijft voor inkomsten uit intellectuele eigendomsrechten. Bijzonder aan deze maatregel is dat niet enkel octrooien maar ook innovatieve software in aanmerking komt. Er geldt een vrijstelling van 85% van de netto-inkomsten uit intellectuele eigendomsrechten en de niet-benutte aftrek is overdraagbaar naar volgende belastbare periodes. 
 
Deze sessie is erop gericht om duidelijkheid te scheppen omtrent dit fiscaal gunstregime en dit te vertalen naar de realiteit van jouw onderneming. We willen je een antwoord bieden op onder meer onderstaande vragen: 

  • Voor welke intellectuele eigendomsrechten kan ik de innovatieaftrek toepassen? 
  • Hoe bereken ik de innovatieaftrek? 
  • Hoe gebruik ik de innovatieaftrek voor software? 
  • Wat zijn de praktische ervaringen bij het afsluiten van rulings? 
  • Concrete bespreking van praktische casussen. 

Ikinnoveer heeft hiervoor Koen Van Ende en Andres Delanoy te gast. Zij zijn partners bij KPMG Belastingconsulenten en gespecialiseerd in het geven van fiscaal advies op vlak van vennootschapsbelasting en innovatie en lichten toe wat de maatregel inhoudt en hoe je deze in de praktijk optimaal kan toepassen. 
 
Dit webinar is gratis en start stipt. Opgelet: Ook als je niet inlogt tijdens de webinar, krijg je na afloop een mailtje met een private link naar de volledige opname, de presentatie en eventueel extra documentatie. 

Datum

7 februari 2019

11:00

Organisator

Ikinnoveer

Prijs

gratis

Andere activiteiten