Ethisch produceren als modemerk: wat kan, wat moet?

Georganiseerd door
Flanders DC

Geen enkel kledingmerk wil onveilige, oneerlijke of ronduit onmenselijke praktijken in haar productieketen. Toch blijkt het soms moeilijk om dit volledig uit te sluiten, zeker in de verdere productielanden of als je wat dieper in de keten kijkt. In dit gratis webinar op 1 juni geven we inzicht in de risico's en de manieren om die aan te pakken. Je krijgt een introductie tot bestaande tools (gedragscodes, audits,...) en de wetgeving die hierover op stapel staat (o.a. de due diligence richtlijn die er aan komt), zodat je hier geïnformeerd en tijdig mee aan de slag kan. We sluiten af met een getuigenis van een modebedrijf dat al langer actief inzet op correcte sociale werkomstandigheden.

Sprekers

Sara Ceustermans is coördinator van de Schone Kleren Campagne, een wereldwijde alliantie van organisaties die ijveren voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. De organisatie informeert zowel bedrijven, werknemers, politici als consumenten over hun rechten en plichten.

Getuigenis: Tine Buysens werkt vandaag als Sr. Expert bij duurzaamheidsbureau Sura Impact, maar volgde voordien jarenlang de inspanningen op rond correcte werkomstandigheden in de productieketen bij modemerk Bel&Bo. Tine deelt met ons hoe dit in zijn werk ging, wat ze leerde en welke tips ze heeft voor wie hier zelf mee aan de slag wil.  

Voor wie?

Voor kledingmerken, zowel kleine als grote, die hun productieproces onder de loep willen nemen om correcte arbeidsomstandigheden te verzekeren, en om in orde te zijn met de huidige en toekomstige wetgeving hierrond.

Praktisch

  • Donderdag 1 juni 2023, 10u - 11u
  • Ruimte voor Q&A
  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf​​​

Dit webinar vindt plaats via Zoom. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten. 

Datum

1 juni 2023

10:00 - 11:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten