Webinar: Je onderneming in moeilijkheden

Georganiseerd door
Flanders DC

Er bestaat nog steeds een taboe over: je onderneming raakt in moeilijkheden, een faillissement hangt eventueel boven het hoofd. Dit thema willen we niet uit de weg gaan, zeker niet in tijden waarin het economisch moeilijk gaat. Dit webinar is een introductie over de mogelijkheden die er bestaan als je onderneming in moeilijkheden raakt.

Het gebeurt vaak dat ondernemers te lang wachten om hulp te zoeken en dat willen we tegengaan. Weet dat je niet alleen bent en dat er verschillende pistes bestaan. Tijdens dit webinar lichten we toe bij welke organisaties je terecht kan. Maar we gaan ook dieper in op de verschillende mogelijkheden die er zijn wanneer je onderneming in moeilijkheden verkeert. Hoe weet ik of ik nog afbetalingscapaciteit heb? Wat is het verschil tussen een minnelijke procedure en een gerechtelijke reorganisatie? Wat houdt een faillissement juist in en betekent dit dat ik nooit meer ondernemer zal kunnen zijn?

Voor dit webinar is het niet nodig om specifieke software te downloaden. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten.  

We behandelen je gegevens strikt vertrouwelijk en tijdens het webinar zal enkel je voornaam te zien zijn wanneer je gebruikt maakt van de chat- of vragenfunctie.

Spreker

Hanne Onraedt is adviseur van Dyzo vzw, de organisatie voor ondernemers in moeilijkheden, en is verantwoordelijk voor de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Hanne is juriste, werkt ondertussen al meer dan zes jaar voor Dyzo en heeft daarnaast ook een diploma van maatschappelijk assistent op zak. Zij is ook één van de vaste lesgevers van Dyzo en schrijft mee aan het Handboek Schuldbemiddeling van SAM vzw.

Voor wie?

Voor ondernemers die het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden en zich voldoende willen voorbereiden op een eventueel faillissement.

Praktisch

  • 19 november, 10u - 11u
  • Ruimte voor Q&A

  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf

  • Enkel voor creatieve ondernemers

Schrijf je hier in

Datum

19 november 2020

10:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten