Webinar: Jouw intellectuele eigendom netjes geregeld met de juiste clausules en contracten

Bedrijven kennen meestal de waarde van hun gebouwen, hun machinepark, IT-infrastructuur, … Maar naast die activa heeft elke kmo ook immateriële activa, zoals de (handels)naam, een bepaalde uitvinding of knowhow, designs of zelfs gegevens die verzameld worden in een databank. Er wordt vaak niet bij stilgestaan dat ook deze zaken een financiële waarde hebben, en dat je dus geld kan verdienen aan jouw intellectuele eigendom.

Het is dan ook – zeker voor kmo’s – van essentieel belang om deze intellectuele eigendom door de juiste clausules en contracten veilig te stellen. Want wist je dat:

  • wanneer jouw werknemers iets ontwikkelen (zelfs als dat in jouw opdracht gebeurt) dat niet altijd automatisch jouw eigendom wordt;
  • je best werkt met een geheimhoudingscontract als je jouw idee met iemand wil bespreken;
  • de betaling van de factuur van een leverancier niet altijd leidt tot de overdracht van de intellectuele eigendomsrechten;
  • er belangrijke verschillen zijn tussen bestelopdrachten, licentieovereenkomsten, overdracht….

Tijdens dit gratis webinar wordt een overzicht gegeven van de meest voorkomende IE-contracten en clausules die belangrijk zijn voor jouw kmo. Met de juiste clausules zorg je ervoor dat jouw intellectuele eigendom (en aanverwante rechten) in de juiste handen zit en dat licenties of overdrachten op een correcte manier vastgelegd worden. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt geïllustreerd welke IE-clausules je het best opneemt in contracten met werknemers, freelancers, bestuurders, … en welke overeenkomsten voor jouw kmo van belang zijn.

Spreker

Spreker is Kirian Claeyé, advocaat bij het kantoor Altius en gespecialiseerd in Intellectuele Eigendomsrechten. Kirian Claeyé gaf mee vorm aan de ‘praktische gids voor contracten en contractuele clausules inzake intellectuele eigendom’ in opdracht van de FOD Economie.

Praktisch

Dit webinar is gratis, maar inschrijven is verplicht

Datum

27 april 2021

10:30

Organisator

Agentschap Innoveren & Ondernemen

Prijs

gratis

Andere activiteiten