Webinar: Samenwerken met corporate bedrijven

Georganiseerd door
Flanders DC

Het speelveld van de bedrijfsleiders wordt complexer en minder voorspelbaar. Disruptieve evoluties komen in hoog tempo op de bedrijven af en bedrijfsleiders zoeken nieuwe en andere manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Omdat deze uitdagingen vooral creativiteit en innovatie vragen, kunnen creatievelingen en kunstenaars vanuit hun manier van werken en denken hierin een belangrijk rol spelen.

De snelle technologische evoluties, de veranderende maatschappij met de 'bottom-up' coöperatieve samenwerking, de '(post) millennial' die zijn intrede doet op de werkvloer, een samenleving die meer divers wordt, verantwoord sociaal ondernemen, 'purpose capitalism', de milieuproblematiek, maar ook de vraag naar authenticiteit en een menselijke werkomgeving zijn ingrijpende evoluties voor de bedrijven. Deze uitdagingen vragen creativiteit en innovatie.

Kunst en creativiteit zorgt voor schoonheid, rust, emotie, ontspanning en reflectie. Kunst is ook een manier van denken, werken en leven: een attitude. Vanuit de kunst en creatieve wereld wereld zijn er cognitieve processen en methodes die ons helpen om niet alleen creatiever en innovatiever te leven en te werken, maar ook radicaal innovatief en transformatief te zijn. Bedrijven moeten dit kunstdenken en creativiteit omarmen en in hun processen integreren: Corporate Art Engagement. Voor creatievelingen en kunstenaars is er een grote uitdaging om vanuit hun denken en werken in te spelen op Corporate Art Engagement en bedrijven te helpen met hun uitdagingen.

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de uitdagingen van de bedrijfswereld en hoe het kunstdenken een oplossende factor kan zijn. Aan de hand van concrete voorbeelden laten we zien hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

Het webinar toont je ook hoe je een bedrijf kan overtuigen van de waarde van creativiteit en hoe je dit kan valideren.

Voor dit webinar is het niet nodig om specifieke software te downloaden. Je schrijft je hieronder in en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten. 

Spreker

Erwin Van den Brande heeft een economische achtergrond en bekleedde managementfuncties in aantal technologiebedrijven. Als ondernemer bouwde hij een succesvol internationaal bedrijvennetwerk. In 2010 besloot hij zijn beeldend kunstenaarschap vrij baan te geven, wat resulteerde in exposities in binnen- en buitenland en twee kunstboeken. Nu wil hij een brug slaan tussen deze twee werelden die op het eerste gezicht ver uit elkaar liggen. Kunst als manier van denken, leven en werken, is voor hem het bindmiddel. Hij helpt zowel bedrijven met Corporate Art Engagement, als culturele actoren met het maken van creatieve connecties met bedrijven.  

Voor wie?

Voor creatieve ondernemers die hun creatieve denkproces willen valideren om uitdagingen in andere sectoren of bedrijven te helpen oplossen. 

Praktisch

  • 24 september, 10u - 11u

  •  Ruimte voor Q&A

  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf

  • Enkel voor creatieve ondernemers

Schrijf je hier in

Datum

24 september 2020

10:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten