Webinar: Value based pricing in de praktijk

Georganiseerd door
Flanders DC

Dat ‘value based pricing’ of waardegebaseerde prijsbepaling veel potentieel heeft, hoor je de laatste jaren steeds vaker. Maar wat is dat precies en hoe doe je dat concreet? Hoe kom je te weten waar je klanten waarde aan hechten, en vooral, hoe vertaal je die waarde in een prijs voor je product of dienst?

Het is ontnuchterend: vaak waarderen klanten totaal andere aspecten van je werk dan je zelf zou inschatten. Ze bekijken je aanbod met een compleet verschillende bril. In dit webinar krijg je een raamwerk om de ‘value conversation’ aan te gaan met je klanten, om te weten te komen welke elementen voor hen belangrijk zijn. Zo leg je de subjectieve, gepercipieerde waarde voor je klanten bloot. 

Eens je weet waar je klanten waarde aan hechten, en hoe je hierop scoort tegenover andere spelers, kan je je aanbod en/of je prijzen hierop afstemmen. Dit kan onder andere leiden tot een winstgevender model, efficiëntie- of kostenbesparingen, een betere dienstverlening, of een combinatie daarvan. 

Voor dit webinar is het niet nodig om specifieke software te downloaden. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten.

Spreker

Andries Reymer is business innovation coach voor de Antwerp Management School. Hij combineert sinds 2016 innovatie-onderzoek met één-op-één-begeleiding van diverse organisaties rond alle aspecten van waarde-innovatie. Daarnaast is hij gastdocent en coach in verschillende fulltime masterprogramma’s. Eerder deed Andries ervaring op in de designindustrie bij zowel multinationals als start-ups, waar hij nieuwe concepten uitwerkte op productniveau en op vlak van businessmodellen. 

Voor wie?

Voor ondernemers in de creatieve sector, zowel eenmanszaken als grotere organisaties, die value based pricing willen toepassen. Na dit webinar kan je een ‘value conversation’ aangaan met je klanten en beter je prijzen bepalen.

Praktisch

  • 10 december, 10u - 11u
  • Ruimte voor Q&A
  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf
  • Enkel voor creatieve ondernemers

Schrijf je hier in

Datum

10 december 2020

10:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten