Webinar WOOD-DESIGN

Georganiseerd door
Flanders DC

WOOD-DESIGN wil houtverwerkende bedrijven en ontwerpers samenbrengen met een valorisatie van houtige reststromen en duurzame realisaties als resultaat. In het kader van dit project organiseren BOS+, Hout Info Bois en Flanders DC, met de steun van Vlaanderen Circulair, een online webinar op donderdag 29 april.

De houtsector en ontwerpers zoeken samen een weg naar een circulaire economie. Beide sectoren delen graag hun verhaal. Laat je inspireren door Sep Verboom & Pieter Dondeyne, UNILIN, Houtbuigerij Desmet, Sonian Wood Coop, BC Materials en anderen.

Inschrijven kan op duurzaamdesign.be.

Over WOOD-DESIGN

WOOD-DESIGN, één van de goedgekeurde projecten van Vlaanderen Circulair, wil de houtsector verder verduurzamen met behulp van sociaal, ecologisch en economisch design. Om de druk op bossen te verminderen gaan de geselecteerde bedrijven en ontwerpers op zoek naar een optimaal gebruik van het geproduceerde hout.

Projectpartner Hout Info Bois stond in voor de selectie van de houtverwerkende bedrijven. Om bij de projecten de connectie met het bos te behouden, gingen ze op zoek naar bedrijven uit de primaire houtsector, die bestaat uit organisaties gespecialiseerd in bosexploitatie, houtzagerijen en de houthandel. De geselecteerde bedrijven stellen hun kennis en kunde, maar vooral ook hun reststromen, ter beschikking voor het project. De deelnemende designers werden uitgekozen door een jury met leden uit de partnerorganisaties BOS+, Flanders DC, Hout Info Bois en Vlaanderen Circulair:

  • T​heresa Bastek en Archibald Godts 
  • Rayah Wouters en partner en boomverzorger Niels Arnauts 
  • Ellen Comhaire 
  • Giel Dedeurwaerder en Brent Neve 
  • Frederik Delbart

Lees hier meer over de geselecteerde designers en het project.

Datum

29 april 2021

16:00

Organisator

BOS+, Flanders DC, Hout Info Bois en Vlaanderen Circulair

Prijs

gratis

Andere activiteiten