Gelieve een meer recente versie van uw browser te installeren.
Ontdek op het slotevent van WOOD-DESIGN op 17 maart wat 5 ontwerpers in samenwerking met 5 bedrijven uit de houtindustrie als oplossingen bedachten voor de vele reststromen die in deze sector aanwezig zijn.
In 2020 gingen BOS+, Flanders DC en Hout Info Bois van start met het project WOOD-DESIGN. Met steun van Vlaanderen Circulair gingen ze op zoek naar 5 ontwerpers die hun creativiteit wilden loslaten op 5 bedrijven in de houtindustrie. Minderwaardig hout, minder courante houtsoorten of restproducten van het zaagproces belanden immers al snel op de brandhoutmarkt of vinden moeilijk een interessante afzetmarkt, terwijl valorisaties van deze houtstromen zowel economisch als ecologisch voordelen kunnen opleveren.
In de hoop dat een innovatieve designersblik boeiende inzichten kon opleveren werden Studio Plastique, NAUWAU, Utilise.Objects, Ellen Comhaire en Frederik Delbart uitgedaagd om aan de slag te gaan met houthandel Vercruysse, bosexploitatiebedrijf Marc Goossens, Cohout, IDE Woods en Thys hout. Hun resultaten worden voorgesteld op het slotevent op 17 maart in de namiddag bij Thomas More Mechelen. Voor de ontwerpers in hun kaarten laten kijken, laten we ons inspireren door keynote speakers Jan Leyssens en Bert Leysen.
Jan Leyssens is expert circulaire economie en sociale innovatie bij switchrs. Hij verduidelijkt de rol van design in duurzaamheid en circulaire economie. Hoe kunnen ontwerpers omgaan met complexe problemen, wat is de rol van het ontwerpproces hierin?
Bert Leysen is al 40 jaar actief in de houtsector, waar hij instond voor de aankoop en verkoop van massief hout en fineer. In zijn zoektocht om aan de slag te gaan met lokaal hout en gerecycleerd hout botste hij op vele barrières, maar vond hij ook opportuniteiten. Zijn verhaal komt rechtstreeks uit de praktijk.
Je kan je inschrijven via deze link.
Om 20u00 kan je op dezelfde locatie aansluiten op de [W]interieuravond van Thomas More. Die avond is spreker Thomas Lommée van OpenStructures te gast. OpenStructures (OS) onderzoekt de potentie van een modulair bouwmodel waarbij iedereen voor iedereen ontwerpt op basis van één gedeeld geometrisch raster. Het beoogt hierbij een universele en collaboratieve puzzel waaraan iedereen – van doe-het-zelvers tot multinationals – onderdelen, componenten of complexere structuren kan toevoegen. Thomas Lommée gunt ons een blik in zijn OpenStructures waar zij in februari nog de Henry van de Velde Ecodesign Award by OVAM mee wonnen.
Je kan je voor dit avondevent (gratis) inschrijven via deze link.
Thomas More Campus De Vest - Mechelen
Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen
Op 750 meter van het station en vlakbij (gratis) parking
17 maart 2022
Thomas More Campus De Vest - Mechelen
Zandpoortvest 60
2800 Mechelen
BOS+, Flanders DC, Hout Info Bois en Vlaanderen Circulair
gratis
Cookies opgeslagen