Workshop Creatieve partnerschappen

Tijdens deze workshop gefaciliteerd door Namahn bakenen kunstenaars en ondernemers samen een concept van onderlinge matchmaking af. We streven naar een vertaling van creatieve partnerschappen naar een concreet plan en eindigen met het formuleren van next steps om deze matchmaking op te starten en te realiseren.

Cultuurconnect slaat een brug tussen lokale cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven. Elk jaar kan je als cultuurcentrum of bibliotheek een uitdaging indienen bij de projectoproep van Cultuurconnect. Het R&D-team van Cultuurconnect zet een experiment op voor een selectie van deze uitdagingen en onderzoekt of er in de markt effectief een nood bestaat voor elk concept.

De eerste matchmaking

CC De Grote Post diende bij de vorige projectoproep van Cultuurconnect een uitdaging in omtrent matchmaking tussen artiesten en ondernemers. Tijdens een eerste onderzoeksfase bracht Cultuurconnect gelijkaardige initiatieven in kaart en interviewden zij experten op vlak van creatieve partnerschappen. Daarna werden zowel kunstenaars als ondernemers bevraagd naar hun noden en drempels om met elkaar samen te werken en op welke manier zij kunnen ondersteund of aangemoedigd worden hiertoe.

Het doel

Op 16 mei vindt een workshop plaats begeleid door Namahn om een aantal mogelijke scenario’s af te toetsen. Het doel is om deze dag te eindigen met een zo concreet mogelijk idee dat we kunnen uittesten. Voor deze workshop zijn we nog op zoek naar deelnemers die samen met andere ondernemers, kunstenaars en experten aan de hand van een aantal innovatiemethodes tot een concreet concept willen komen.

Praktisch

Deze workshop gaat door op 16 mei in CC De Grote Post van 10u tot 16u. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Stuur dan een e-mail naar sara.logghe@cultuurconnect.be.

Datum

16 mei 2019

10:00 - 16:00

Locatie

Cultuurcentrum De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a

1000 Oostende, België

Toon op Google Maps

Organisator

CultuurConnect

Prijs

gratis

Andere activiteiten