Workshop verkooptechnieken voor designers

Georganiseerd door
Flanders DC

Als ontwerper sta je er in de beginperiode vaak alleen voor. Niet enkel het ontwerpen maar alles errond moet ook door henzelf gedaan worden, niet in het minst de verkoop. En laat dit nu net hetgeen zijn wat de meeste designers niet fijn vinden of waar ze niet goed weten hoe eraan te beginnen.

Speciaal voor de deelnemers van de Contemporary Design Market (28 en 29 september 2019) organiseren wij daarom een echte hands-on workshop. Tijdens deze workshop worden de deelnemende ontwerpers een dagje ondergedompeld in het hoe, wat en waar van sales in de designwereld, met de bedoeling  dat ze voor te bereiden op dit weekend en zo hun verkoop te optimaliseren.

Voor wie?

Enkel voor de deelnemers aan de Contemporary Design Market  op 28 en 29 september in Tour & Taxis in Brussel.

De workshop gaat door in het Nederlands. Eenzelfde workshop wordt door Wallonie Design georganiseerd in het Frans op een andere dag.

Sprekers

voormiddag

  • Amaryllis Jacobs, co-founder van MANIERA

Maniera geeft de opdracht aan architecten en artiesten om zowel nieuwe als unieke stuks te ontwikkelen. Vanuit haar positie als gallery owner vertelt zij hoe je als ontwerper best een gallerij benadert, hoe zij werken en denken en het waarom omtrent de beslissing om met iemand in zee te gaan.

  • An Bogaerts, freelance lifestyle journaliste en Charlotte De Bruijn, pr consultant lifestyle UPR

Deze dames werken elk vanuit een volledig andere hoek maar met hetzelfde doel. Zij gaan in gesprek en vertellen over de pro’s en contra’s van werken met een freelance journaliste versus een persbureau. De do’s and don’ts van communicatie naar de pers toe. Hoe ga je het best te werk? Hoe beslis je wat de juiste manier is voor jouw brand/ontwerp?

namiddag

  • Vincent Meurisse, owner van  COLLECTIVE, agency van design verlichting- en meubelen

Vincent werkt al jaren met een gamma bijzonder sterke en gekende designmerken. Hij kent als geen ander de sector en vertelt je hoe je je als merk het best positioneert, hoe je winkels benadert en contacten legt met bedrijven om één van je ontwerpen in productie te brengen.

  • Vincent Meurisse, interactieve workshop omtrent sales in design

Vincent belicht een paar actuele cases en daarna gaan we interactief aan de slag met iedereen die aanwezig is. Elkeen wordt verwacht zijn manier van werken toe te lichten en dit wordt in groep besproken en bijgestuurd.

Inschrijven

Wil je meer te weten komen over een mogelijke deelname aan de Contemporary Design Market (inclusief deze workshop)? Lees er meer over.

Datum

20 juni 2019

09:00

Locatie

Flanders DC
Diestsevest 76

3000 Leuven, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten