Young Designers on stage at Biennale Interieur

Design Fusion geeft 21 jonge, beloftevolle bedrijven en ontwerpers de kans om op 18 oktober 2018, tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk Xpo, te pitchen en producten te tonen aan meer dan 400 deelnemers. Design Fusion is de internationale summit rond meaningful design op de Biënnale Interieur 2018 in Kortrijk. Op donderdag 18 oktober brengen we ontwerpers en ondernemers samen voor een programma van masterclasses, pitches en workshops, gevolgd door een conferentie met internationale topsprekers.

Design Fusion is een initiatief van TRIPOD – II, een grensover-schrijdend Interregproject voor Hauts-de-France, Wallonië en Vlaanderen.

Meaningful design legt de focus op positieve impact van de implementatie van design thinking in bedrijven en organisaties. Design thinking is een proces van probleemoplossend, creatief denken met aandacht voor alle stakeholders dat meerwaarde creëert en concurrentievermogen verhoogt. Design Fusion toont het potentieel en de impact.

Design Fusion wil hiermee de internationale uitstraling van de regio Hauts-de-France, Wallonië en Vlaanderen op designvlak versterken en jonge beloftevolle ontwerpers en bedrijven een internationale springplank bieden.

Stel je kandidaat als ontwerper

Op basis van 6 criteria zal Design Fusion een evenwichtige mix van ontwerpers selecteren uit de verschillende ontwerpdisciplines: productontwikkeling, industrieel ontwerp, ambachten, mode, juwelen, etc. Per regio selecteren we 6 ontwerpers met de hoogste score op de onderstaande criteria waarbij de inzendingen tegenover elkaar zullen worden geëvalueerd:

 • Woont en werkt in Hauts-de-France, Wallonië of Vlaanderen
 • Het portfolio is vernieuwend, cutting edge, van hoog niveau
 • De producten/diensten zijn productierijp en te koop
 • Zeer grote motivatie en ambitie
 • Jong, beloftevol, met groot potentieel
 • Bereid om op 18 oktober 2018 aanwezig te zijn

De partners van Design Fusion behouden zich het recht om te beslissen of een inzending voldoet aan de wedstrijdcriteria en kunnen op basis daarvan een inzending weigeren. Beslissingen zijn definitief en zonder beroep. De partners van Design Fusion gaan niet over tot verbale of schriftelijke correspondentie over de regels van de call of de beslissingen.

De selectie van de de geselecteerde bedrijven en ontwerpers is bindend en zal worden omgezet in een samenwerkingsovereenkomst (ANNEX).

Design Fusion biedt de geselecteerde ontwerpers en bedrijven op de Biënnale Interieur:

 • Een pitchmoment van 5 minuten voor alle bezoekers van de Biënale Interieur.
 • Een voorafgaande pitchtraining om deze pitchsessie tot in de puntjes voor te bereiden. Deze training wordt aangeboden door PROTOPITCH 3.0*, bestaat uit 2 sessies van telkens een halve dag en gaan afzonderlijk door in Kortrijk, Rijsel en Bergen.
 • Presentatieoppervlakte om een product te tonen aan de deelnemers van Design Fusion.
 • Toegang tot de expert area, met mogelijke machtmaking met ondernemers.
 • Persaandacht voor de geselecteerde ontwerpers en bedrijven.

ONTWERPERS DIENEN DE VOLGENDE GEGEVENS TE BEZORGEN:

1. Motivatie

Maak een “1 minute video” over wie je bent en waarom jij 1 van de 21 ontwerpers zou mogen zijn. Waarom kan de deelname een internationale springplank betekenen? Wat is jouw motivatie of ambitie? Waar zit het potentieel van jouw werk? Waarom ben je gemotiveerd om die dag aanwezig te zijn tijdens de biënnale?

Ter info: Elke geselecteerde persoon machtigt het Design Fusion-team om hun video te gebruiken en te verspreiden voor de promotie van het evenement. Deze video zal gepost worden op de Design Fusion-website, op de websites van de organisatoren, evenals op social media zoals Facebook, Instagram en Linkedin.

2. CV

Voeg je CV (max. 2 A4’s) toe. Vergeet niet je vestigingsplaats hierin te vermelden.

3. Presentatie

Beschrijf kort (maximum 5 A4’s met minimum 3 foto’s) het werk dat je wil presenteren. Voeg duidelijke foto’s, renderingen of tekeningen van jouw werk toe.
Beschrijf het product, het materiaal, de opbouw, de afmetingen en de functionaliteiten.

Geef aan waar de designaspecten van jouw product een cruciale rol spelen en wat de vernieuwende aspecten zijn. Toon aan dat jouw producten klaar, productierijp en te koop zijn. Beschrijf of schets ook hoe je jouw werk wil presenteren en geef aan hoeveel m2 je daarvoor nodig acht.

4. Foto’s

Stuur ons high res portret- en productfoto’s die we kunnen gebruiken in de communicatie naar en tijdens het event.

Deze schetsen, foto’s en / of tekeningen zullen gepubliceerd worden op de Design Fusion-website, op de websites van de organisatoren, evenals op social media als Facebook, Instagram en Linkedin.

5. Ondertekende samenwerkingsovereenkomst

Voor de Vlaamse ontwerpers kunnen bovengenoemde gegevens tot 11 juni 2018 (22u) via WeTransfer worden toegezonden aan de heer Stijn Debaillie, coördinator van Designregio Kortrijk, op het volgende e-mailadres: stijn@designregio-kortrijk.be

Als u aanvullende informatie wenst over de samenstelling van uw dossier, kunt u per e-mail contact opnemen met Stijn.

Datum

11 juni 2018

Organisator

Designregio Kortrijk en Voka West-Vlaanderen

Prijs

gratis

Andere activiteiten