Zitdag auteursrecht, merken, modellen en octrooien (online)

Georganiseerd door
Flanders DC

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten! Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals: Hoe kan ik mijn idee vastleggen? Wat wordt door het auteursrecht beschermd? Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen? Is mijn uitvinding octrooieerbaar? Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen? Waar moet ik op letten bij het overdragen van mijn rechten? Wat zijn de kosten voor bescherming?

Experts

Met welke experts kun je een afspraak maken om in alle confidentialiteit jouw vragen te bespreken?

  • Nico Deconinck van de FOD Economie Dienst Intellectuele Eigendom: als octrooionderzoeker voor de federale overheid staat hij met beide voeten in de praktijk en is hij expert op het vlak van bescherming door middel van octrooien.
  • Tineke van Hoey van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BOIP de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Tineke van Hoey is juriste bij het BOIP en heeft een jarenlange ervaring op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendom. Bij haar  kun je terecht met al je vragen omtrent i-DEPOT, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…
  • Caroline Merckx van Flanders DC: als adviseur voor de creatieve sectoren ontmoet zij dagelijks creatieve mensen. Zij is dan ook goed beslagen op het vlak van intellectueel eigendom voor deze sector.

Praktisch

Een persoonlijk gesprek bij Tineke van Hoey (merken, modellen, i-DEPOT), Nico Deconinck (octrooien), Caroline Merckx (creatieve sector) of een bedrijfsadviseur neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld:

  • Een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag.

In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd. Een VLAIO bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen.

Datum

1 december 2020

08:30

Organisator

VLAIO, Dienst Intellectuele Eigendom van de FOD Economie, BOIP en Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten