Zitdag auteursrecht, merken, modellen en octrooien (online)

Georganiseerd door
Flanders DC

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten! Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals: Hoe kan ik mijn idee vastleggen? Wat wordt door het auteursrecht beschermd? Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen? Is mijn uitvinding octrooieerbaar? Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen? Waar moet ik op letten bij het overdragen van mijn rechten? Wat zijn de kosten voor bescherming?

Onze experten

  • De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,…
  • Tineke van Hoey van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Tineke van Hoey is juriste bij het BOIP en heeft een jarenlange ervaring op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendom. Bij haar  kun je terecht met al je vragen omtrent i-DEPOT, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…
  • Mieke Houben is bedrijfsadviseur van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Door haar ervaring met de IEscan is zij de aangewezen persoon om na te gaan hoe je je onderneming beter kan beschermen en om te bekijken of je wel de juiste maatregelen treft.
  • Elke De Rijck treedt binnen VLAIO als bedrijfsadviseur frequent op als klankbord intellectuele eigendom bij kmo’s. Samen met jou bekijkt ze welke opties en timing belangrijk zijn voor bescherming tijdens je groei- en innovatietraject.

Infosessie

Van 12.30 uur tot 13.30 uur verzorgt VLAIO een algemene presentatie rond intellectueel eigendom. Je maakt kennis met de verschillende vormen van intellectueel eigendom en komt te weten wat ze precies beschermen, hoeveel het kost en waar je ervoor terecht kan. Deze infosessie is nuttig voor wie slechts een beperkte kennis heeft van intellectueel eigendom. Het legt ook een goede basis voor het gesprek met de expert. 

Praktisch

Een persoonlijk gesprek met één van de experten neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht. 

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en vermeld daarbij: 

  • Of je interesse hebt voor de infosessie en/of een individueel gesprek. 
  • Een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt. 
  • Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag. In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd. 

Een VLAIO-bedrijfsadviseur neemt nog contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen. 

Datum

26 november 2020

09:30

Organisator

VLAIO, Dienst Intellectuele Eigendom van de FOD Economie, BOIP en Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten