Zitdag auteursrecht, merken, modellen en octrooien (Hasselt en online)

Georganiseerd door
Flanders DC

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten! Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals: Hoe kan ik mijn idee vastleggen? Wat wordt door het auteursrecht beschermd? Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen? Is mijn uitvinding octrooieerbaar? Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen? Waar moet ik op letten bij het overdragen van mijn rechten? Wat zijn de kosten voor bescherming?

Onze experten

  • Nico Deconinck

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van je vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,

  • Tineke van Hoey (Volzet)

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BOIP de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Tineke van Hoey is juriste bij het BOIP en heeft een jarenlange ervaring op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendom. Bij haar  kun je terecht met al je vragen omtrent i-DEPOT, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

  • Arthur Verhoye (Volzet)

Arthur Verhoye is consulent bij het Cultuurloket. Het Cultuurloket biedt zakelijke een juridische ondersteuning voor de cultuursector. Arthur Verhoye is dan ook heel goed thuis in thema’s zoals auteursrecht, bescherming van creatieve werken, overdracht van rechten (licenties),….

  • De bedrijfsadviseurs van VLAIO - Team Bedrijfstrajecten

Zij treden frequent op als klankbord bij kmo’s en kunnen samen met jou bekijken of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een groei- en innovatietraject. Er kan dan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen.

Praktisch

Afhankelijk van de versoepeling van de coronamaatregelen, zal het mogelijk zijn om zowel een online afspraak als een afspraak in Hasselt aan te vragen. Een persoonlijk gesprek bij Tineke van Hoey (merken, modellen, i-DEPOT), Nico Deconinck (octrooien), Caroline Merckx (creatieve sector) of een bedrijfsadviseur neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan (voor 22 september 2020) in en noteer in het opmerkingenveld:

  • Een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor:
    • een online of een afspraak in Hasselt
    • de voor- of namiddag. 

In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd. Een VLAIO bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen.

Datum

29 september 2020

09:00

Locatie

Corda Campus, Corda 4
Kempische Steenweg 305

3500 Hasselt, België

Toon op Google Maps

Organisator

VLAIO, Dienst Intellectuele Eigendom van de FOD Economie, BOIP en Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten