VOLZET Zitdag merken, modellen en octrooien

Georganiseerd door
Flanders DC

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten! Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals: Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen via een merkregistratie? Is mijn uitvinding octrooïeerbaar? Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen als model? Zijn de kosten van het intellectuele eigendomsrecht de bescherming wel waard?

Wie?

  • Nico Deconinck

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,…

  • Bruno Vanderschoot

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

  • Caroline Merckx

Als Flanders DC-adviseur voor de creatieve sectoren ontmoet zij dagelijks creatieve mensen. Zij is dan ook goed beslagen op het vlak van intellectueel eigendom voor deze sector.

  • Femke Mortier

Femke is adviseur van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Door haar ervaring met de IEscan is zij de aangewezen persoon om na te gaan hoe je je onderneming beter kan beschermen en om te bekijken of je wel de juiste maatregelen treft.

  • Bert Reekmans

Hij treedt als VLAIO bedrijfsadviseur frequent op als klankbord intellectuele eigendom bij kmo’s. Samen met jou bekijkt hij welke opties en timing belangrijk zijn voor bescherming tijdens je groei- en innovatietraject.

Praktisch

Een persoonlijk gesprek neemt zowel bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen), Nico Deconinck (octrooien) als bij een bedrijfsadviseur 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld wie je graag zou spreken en op welk moment van de dag je beschikbaar bent. Een VLAIO Bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen. Er worden in totaal maximum 45 gesprekken ingepland op deze zitdag.

Deze zitdag wordt georganiseeerd door VLAIO.

 
Datum

14 maart 2019

09:00

Locatie

Agentschap Innoveren & Ondernemen
Lange Lozanastraat 223

2018 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten