Hoe samenwerken met producenten als modemerk

Georganiseerd door
Flanders DC

Ben je benieuwd naar hoe je best kan samenwerken met producenten? Op 17 oktober delen Ann Collier (IVOC), Samira Lafkioui (Polygonal) en Jules Toebosch (Collé Group) hun inzichten en ervaringen over hoe effectieve partnerships met producenten kunnen leiden tot hoogwaardige producten, efficiënte productieprocessen en een concurrentievoordeel. We eindigen met een matchmakingevent waar je de geschikte fabrikant kan vinden voor jouw bedrijf.

Hoe kan je een productiemeeting goed voorbereiden? Tijdens ons lab zullen de experten hun productie-expertise delen aan de hand van waardevolle tips en tricks. In dit lab focussen we op kosten en tarieven, levertijd, duurzaamheid en ethische productiepraktijken, kwaliteitscontrole, intellectueel eigendom en in welk land je produceert naargelang het segment waarin je werkt. Bereid je voor op een namiddag vol waardevolle kennis en kansen om je modebedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen! Op het einde volgt er een matchmaking sessie waarbij je de kans krijgt om vragen stellen aan de volgende producenten : Celesta, L&C Fashion, Bamboo Belgium, Wesco, Gysemans, Studio Cuoio, Livian en Stan Schoonbaert.

Sprekers

  • Ann Collier werkt voor IVOC, het opleidingscentrum voor de Belgische mode- en confectiesector. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen deze sector en leidde onder andere de productie van confectiebedrijven in binnen- als buitenland. Gepassioneerd door het vak, is ze een bron van vaktechnische informatie en actuele technologie. Sinds 2017 richtte ze samen met haar collega's de jongerenhub Young Patterns op. Ze is ook actief in tal van duurzaamheidsprojecten zoals TOP-atelier, bAwear, Green skills roadmap, enz. Ann zal spreken over de voorbereiding en het eerste contact met een fabrikant.
  • Samira Lafkioui is freelance expert zowel in coördinatie als produceren van een collectie. Samira heeft jaren ervaring opgebouwd bij high end labels zoals: AF Vandervorst, Haider Ackermann, Les Hommes, Raf Simons, … In de loop van de jaren nam ze management verantwoordelijkheden op zich voor planning, kosten, sourcing en optimalisatie van de productie. In 2016 richtte zij Polygonal op waar ze naast haar consultancy samenwerkt aan het ontwikkelen van een online platform voor optimalisatie van naaipatronen.
  • Jules Toebosch is een jonge Antwerpse ondernemer die aan het roer staat van Collé group, een Belgisch textiel productiebedrijf dat startups, influencers en kledingmerken helpt bij het produceren van een eigen duurzame lijn. Sinds 2019 vertegenwoordigen ze al meer als 40 merken met producties in Portugal. Met het A tot Z concept proberen ze het productieproces te vereenvoudigen en ondernemers te laten focussen op groei, sales en marketing zonder productie zorgen.

Programma

  • 13:00: Ontvangst 
  • 13:30 - 13:40: Introductie door Flanders DC
  • 13:40 - 14:10: Ann Collier
  • 14:10 - 14:50: Samira Lafkioui
  • 14:50 - 15:20: Jules Toebosch
  • 15:30 - 16:30: Matchmaking + Netwerkdrink 
  • 17:00: Einde

Voor wie?

Dit event is specifiek gericht op modeontwerpers en bedrijven die interesse hebben om samen te werken met mode producenten en willen leren hoe ze effectief een ontwerp in productie kunnen zetten. Het is een unieke gelegenheid om producenten te ontmoeten.

Praktisch

Datum

17 oktober 2023

13:00 - 17:00

Locatie

Alix Table & Jardin d’Amis
Kortrijksesteenweg 206

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC i.s.m. Creamoda

Prijs

20 euro

Andere activiteiten