Hoe word ik een love brand?

Georganiseerd door
Flanders DC

Love brands zijn merken die erin geslaagd zijn een uitzonderlijk sterke relatie te ontwikkelen met hun publiek. Hun stevig gefundeerde merkidentiteit en eigen universum hebben het merk diep geliefd gemaakt bij een grote achterban.  Heb jij een eigen merk of werk je voor een merk? Tijdens deze Expertendag op 25 oktober laten we enkele merkstrategen en founders van zo’n love brands aan het woord. Wat zijn hun geheimen? Hoe bouwden zij aan hun merk? Hoe word je breed geliefd zonder aan eigenheid in te boeten? Mis deze kans niet om jouw merk en achterban te doen groeien en te leren connecteren met je achterban!

Tijdens deze dag belichten we enkele essentiële thema's bij het opbouwen van een succesvol merk. Wat maakt een sterke merkidentiteit? Hoe hou je een merk actueel en fris na enkele jaren? Hoe onderscheid je je label van de vele andere merken op social media? Hoe creëer je een sterke merkbeleving? 

Schrijf je nu in voor deze Expertendag op 25 oktober bij de Studio in Antwerpen en ga naar huis met nieuwe inzichten, praktische tips en nuttige contacten. Dit event wordt georganiseerd door Flanders DC in samenwerking met stad Antwerpen.

Concreet

We starten de dag met een plenaire sessie met Walter Van Beirendonck. Bij inschrijving kies je bij welke experts je daarna wil aansluiten in een kleine groep. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek met een expert wenst. Wij zorgen voor je gepersonaliseerde planning, maximaal rekening houdend met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen. ’s Middags schuiven we samen aan voor een lekkere lunch en aan het einde van de dag is er een afsluitende netwerkdrink.

Een ticket kost 120 euro (excl. btw) en is inclusief het plenaire gesprek, de groepsgesprekken en/of 1-op-1 gesprekken, de lunch, netwerkdrink en een Flanders DC jaarmagazine.

Voor wie?

Dit is een event voor ontwerpers, ondernemers en bedrijven uit de design- of modesector. We verwachten dat je minstens drie jaar actief bent.

Programma

De dag wordt ingeleid door een plenaire sessie:

  • De kracht van identiteit - Walter Van Beirendonck in gesprek met Dominique Nzeyimana.

Als een van originele Antwerp Six heeft Walter Van Beirendonck niet alleen een alom gerespecteerd en geliefd modelabel uitgebouwd maar is hij ook mede verantwoordelijk voor het wereldwijd op de kaart zetten van Belgische mode als sterk merk. Vol visie, drive en empathie, is Walter al jarenlang een steeds vooruitstrevende en vernieuwende kracht in de mode-industrie. Met journaliste Dominique Nzeyimana zal hij zijn vele inzichten en ervaringen delen. Hij zal het o.a. hebben over hoe hij over de jaren gegroeid is terwijl hij tegelijkertijd trouw is gebleven aan zijn kernwaarden en identiteit. 

Dominique Nzeyimana (KNOTORYUS) is journalist, auteur, producer en podcast broadcaster. Al bijna 20 jaar brengt ze grote creatieve vernieuwers naar voren. Zo heeft ze o.a. Pharrell Williams, Virgil Abloh, Dries Van Noten en Inge Grognard geïnterviewd. Haar podcast ‘The Most’ wordt in meer dan 70 landen beluisterd en was vorig jaar een van de populairste op Spotify. 

Deze plenaire sessie zal in het Engels zijn. 

 

Je neemt daarna deel aan een sofagesprek bij een van onze experten rond de volgende topics:

  • Je merk innoveren - Geneviève Le Clercq (Kewlox)

Geneviève Le Clercq is CEO van het iconische meubelmerk Kewlox. Als econoom van opleiding nam ze in 2015 het familiebedrijf Kewlox over om het daarna te herpositioneren op de meubelmarkt. Sindsdien scoort het Belgisch bedrijf met een nieuw assortiment van opbergmeubelen, ontworpen en vervaardigd in België. Geneviève en designer Julien Renault (uitgeroepen tot Designer Of The Year 2023 door Knack Weekend & le Vif Weekend) zullen vertellen over de nodige aanpassingen die ze gedaan hebben om het merk-DNA te moderniseren en te innoveren. Ze gingen hiervoor terug naar de oorsprong van het merk en hebben de interne vaardigheden van hun werknemers optimaal benut om zo de brug naar de toekomst te kunnen bouwen. 
Geneviève en Julien zijn ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Branding but make it culture - Odin Saillé (Mutant)

Odin Saillé is de oprichter en executive creative director van Mutant, een van de meest succesvolle communicatiebureaus in ons land met o.a. love brands Studio Brussel en Club Brugge als klanten. In deze sessie legt Odin aan de hand van tien grondregels uit hoe marketeers en ondernemers kunnen vermijden dat hun merk correct maar saai en dus cultureel irrelevant wordt. Verwacht je aan een entertainende sessie met bruikbare modellen, concrete voorbeelden en soms ook lastige doordenkers. 
Odin is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Je merk versterken door samenwerkingen - Anton Janssens (KOMONO)

Anton Janssens heeft in 2009 het Antwerpse accessoiremerk KOMONO opgericht. Met KOMONO heeft hij in 2017 de mode-ondernemer van het jaar prijs en in 2018 de Trends Gazellen Awards. Het label is o.a. door verschillende creatieve samenwerkingen uitgegroeid tot een waar love brand en is vandaag verkrijgbaar in 80 landen.
Anton is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Storytelling als bouwsteen voor je merkstrategie - Yahya Ennouari

Yahya Ennouari is merkstrateeg gespecialiseerd in de mode- en luxe-industrie. Hij heeft met de meest succesvolle luxemerken in Parijs samengewerkt en werkt vandaag voor Bellerose rond merkervaringen. Love brands slagen erin gedurende vele jaren fascinerend en aan de top te blijven, ongeacht de context of veranderende tijdsgeest. Yahya zal een overzicht delen van beproefde merkstrategieën, met een focus op merk initiatieven, touchpoints en een consistent merkverhaal. Deze sessie zal in het Engels zijn.
Yahya is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Customer service optimaliseren - Claudia Jacobs (BeNiche)

Claudia Jacobs is door haar jarenlange ervaring in de luxe retail sector gespecialiseerd in het creëren van een perfecte flow in bestaande shops, boetieks en showrooms. Omdat het voor iedereen uniek en anders is, zorgt Claudia voor one-on-one trainingen voor zelfstandigen en hun personeel. Ze leert hoe je op een eenvoudige manier beter om kan gaan met de uitdagingen van "moeilijke" klanten en hoe ze met een glimlach terugkeren naar jouw zaak. Verder deelt Claudia, hoe je een bestaande en nieuwe shop kan indelen en stylen voor maximale verkoop.
Claudia is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Brand value - Dirk Jacobs

Altijd een Barbaar, nooit een bureaucraat.' is hoe Dirk Jacobs zichzelf omschrijft. Dirk, ex-Vans marketing leider, zal het hebben over wat het betekent om een 'purpose-led' brand te zijn, zowel in de ogen van je consument als binnen de vier muren van je bedrijf. Aan de hand van enkele voorbeelden zal hij vertellen hoe ‘brand culture' een strategische prioriteit dient te zijn en te blijven binnen de organisatie. Daarnaast vertelt hij ook op welke manier je deze strategische prioriteiten kan gebruiken om je te begeleiden binnen je eigen loopbaan. 
Dirk is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.


Schrijf je nu in voor de Expertendag: Hoe word ik een love brand? op 25 oktober in Antwerpen.

 

Met ondersteuning van Stad Antwerpen.

Datum

25 oktober 2023

10:00 - 17:00

Locatie

De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC i.s.m. Stad Antwerpen

Prijs

120 euro (excl. btw)

Andere activiteiten