Portfoliodag voor modeontwerpers

Georganiseerd door
Flanders DC

Wat denkt een ervaren rot in de modesector van jouw laatste ontwerp? Tijdens deze portfoliodag krijg je de kans om jouw portfolio voor te leggen aan experts met autoriteit in hun vakgebied. Deze experts zullen jou vanuit hun eigen ervaringen constructieve feedback en persoonlijk advies geven over hoe je jouw portfolio nog kan versterken. Schrijf je in voor deze portfoliodag op 10 oktober (namiddag) en ga naar huis met waardevolle tips.

Wat straalt jouw portfolio uit? Zit er een lijn in je verhaal? Welke werken kies je? Je krijgt feedback op je portfolio en over hoe je deze nog kan versterken. Volgende experts zijn aanwezig: Ann Claes, Anne-Marie Loos, Geert Bruloot en Tom De Poortere. Dit event richt zich naar ontwerpers die kleding, accessoires en/of juwelen ontwerpen.

We vragen je om jouw portfolio op voorhand door te sturen in digitale versie, maar ook digitaal of fysiek mee te brengen zodat je hem kan laten zien en presenteren tijdens je gesprek. Bekijk ter voorbereiding het webinar met tips en tricks voor een goed portfolio.

Een feedbackgesprek duurt ongeveer 30 minuten. Op basis van je ervaring en portfolio doen we een selectie. Na inschrijving stuur je je digitale portfolio ten laatste op 27 september naar hanne.debaere@flandersdc.be. Als je geselecteerd bent, word je ten laatste op 3 oktober verwittigd van het exacte uur waarop je verwacht wordt in De Studio in Antwerpen. Inschrijven voor twee gesprekken kan tot 27 september.

Experts

Flanders DC koppelt je aan twee van volgende experts:

 • Ann Claes biedt consultancy, keynotes en project management specifiek gericht op mode, innovatie en technologie. Ze was meer dan twintig jaar professioneel actief bij Veronique Branquinho, Delvaux, FNG Group, Flanders Fashion Institute en Flanders DC. Naast haar werk als freelance expert in technologie en web3 is zij co-founder van digitaal modenetwerk MUTANI en web3-conferentie WEB32. Samen met duurzaamheidsexperte Jasmien Wynants bundelt ze de krachten onder de naam Masjien. 
 • Na het afstuderen aan de Koninklijke Academie van Antwerpen heeft Anne-Marie Loos enkele jaren als assistente bij onder meer Walter van Beirendonck en Dirk Bikkembergs gewerkt. Daarna heeft ze haar loopbaan verder gezet bij grotere bedrijven. Gedurende een lange periode was ze head of design bij JBC en tekende ze als freelance styliste  collecties uit voor onder meer Xandres en Hampton Bays. Op dit moment is ze actief bij de Duror Fashion Group waar ze de tricotcollectie van Gigue ontwerpt. Daarnaast is ze conceptdesigner voor LolaLiza.
 • Geert Bruloot is een ondernemer binnen de modewereld. Hij is general manager van schoenenwinkel Coccodrillo. In 1987 was hij mede-oprichter van Louis, de eerste kledingzaak die de Antwerpse ontwerpers vertegenwoordigt. In 1999 richtte hij samen met Linda Loppa en Patrick De Muynck het Flanders Fashion Institute op. Hij organiseerde de eerste presentaties van de Antwerp-Six collecties in Londen en Parijs en werkte als curator en scenograaf aan verschillende tentoonstellings- en boekprojecten.
 • Tom De Poortere studeerde in 1999 af aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en werkt sinds 2006 bij Essentiel Antwerp. Hij is er art director en head of design. Naast het ontwerpen van de kleurrijke collecties overziet hij ook de visuele identiteit van het modemerk. Belangrijk is om de speelse tone of voice en visuele stijl van het bedrijf over te brengen doorheen alle kanalen. Ook de samenwerkingen met onder meer KMSKA, Disney en Unrun werden door hem begeleid.

Voor wie?

Voor startende modeontwerpers (kleding, juwelen en accessoires) die al een portfolio hebben opgebouwd, maar er graag een kritische blik op willen. Dit event richt zich niet tot pas afgestudeerden.

Praktisch

 • Dit event vindt plaats op 10 oktober in De Studio in Antwerpen.
 • De gesprekken vinden plaats tussen 14u en 17u10. Een gesprek duurt 30 minuten. Je gaat twee gesprekken aan.
 • Een ticket kost 20 euro.
 • Inschrijven kan tot 27 september via deze link
 • Wanneer je je hebt ingeschreven, stuur je ten laatste op 27 september je digitale portfolio door naar hanne.debaere@flandersdc.be. Enkel dan is jouw inschrijving geldig. Je brengt je (digitale of fysieke) portfolio de dag zelf mee.
 • Bij selectie word je ten laatste op 3 oktober verwittigd van het exacte uur waarop je verwacht wordt voor het gesprek met de experts. Wanneer je niet wordt geselecteerd, krijg je ten laatste op 3 oktober daarvan bericht. We zorgen dan voor een snelle terugbetaling van het inschrijvingsbedrag.
 • Wacht niet te lang om in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt.
Datum

10 oktober 2023

14:00 - 17:10

Locatie

De Studio
Maarschalk Gerardstraat 4

2000 Antwerpen, Belgium

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

20 euro

Andere activiteiten