Hoe vaak maken Vlaamse bedrijven gebruik van design om te innoveren? En zijn ze tevreden over hun investeringen in design? Wat kan er beter of anders? En via welke subsidieprogramma's kan je samenwerken met designers?

Een nieuwe studie van KPMG in opdracht van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) deed een bevraging naar hoe Vlaamse bedrijven momenteel design inzetten en sprak met stakeholders zowel in de designsector als daarbuiten. Vanuit dit onderzoek werden zes beleidsaanbevelingen geformuleerd.

In dit webinar werden de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek toegelicht en werd er concreet ingegaan op subsidieprogramma's waar design & innovatie in aan bod kan komen.

Webinar: De impact van design op innovatie

Bruno Van Son (co-founder ontwerpbureau Pars Pro Toto), Bas Sturm (bedrijfsadviseur - Team Bedrijfstrajecten), Stina Vanhoof (service designer & managing partner Knight Moves) en Vanessa Vankerckhoven (CEO & co-founder Novosanis) gingen vervolgens in een panelgesprek in op de aanbevelingen uit de studie.

Wil je meer over dit onderwerp weten?

Flanders DC werkt verder op dit thema en de aanbevelingen in deze studie. Meer info op deze pagina.