Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. Flanders DC ondersteunt de twee sectoren ook in hun rol van motor voor economische en maatschappelijke vooruitgang door ervoor te zorgen dat vanuit andere economische sectoren designers meer ingeschakeld worden als innovatiepartner.

Flanders District of Creativity vzw ondersteunde voorheen ondernemers uit alle creatieve sectoren (zoals design, mode, maar ook games, marketing, media, architectuur, film, muziek en kunsten) maar spitst zich vanaf 2023 volledig toe op design- en mode.

Flanders DC wil ontwerpers, ondernemers en bedrijven uit de design- en modesector uit Vlaanderen adviseren, ondersteunen en bijeenbrengen, zowel bij het starten, groeien, internationaliseren als bij het vergroten van naamsbekendheid en erkenning, en dit met extra aandacht voor duurzaamheid, technologie, inclusie en creativiteit. We sporen ook samenwerkingen aan tussen de design- en modesector en met bedrijven uit andere sectoren die innovatie nastreven.

Als vzw werken we in opdracht van de Vlaamse overheid maar nemen we een neutrale positie in. 

De design- en modesector omvat de volgende disciplines: mode, accessoires, juwelen, illustratie, textiel, ambachtelijk design, brand design, grafisch ontwerp, webdesign, digital design, collectible design, meubelontwerp en interieur, productdesign, service design, social design, spatial design, systemic design en industrieel design.

Wil je weten wat Flanders DC in 2023 allemaal deed?

Ontdek het in dit overzicht

Met onze gids en tools ga je zelf aan de slag om je onderneming nog beter te maken.

We helpen jou met advies en begeleiding in alle fases van je ondernemerschap.

Lees de nieuwste en inspirerende verhalen van, voor en over creatieve ondernemers in ons magazine!

Naar het magazine

Blijf up-to-date, leer bij en laat je inspireren!

Je kan met ons naar internationale beurzen of meedingen naar awards.

Lees hier hoe