Het Groeicollectief

Georganiseerd door
Flanders DC

Werk samen met andere mature ondernemers uit de creatieve sector aan de groei van je onderneming

Niets evenaart de kennis die je opdoet door ervaringen en inzichten te delen met andere ondernemers uit de creatieve sector. Het Groeicollectief is een programma en netwerk gericht naar creatieve ondernemingen met al een aantal jaren op de teller (géén starters) en een substantiële omvang qua team en omzet die werken aan een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie. Het Groeicollectief start met een tweedaagse op 22-24 mei 2022 en wordt daarna gevolgd door 6 maandelijkse sessies in groep. 

"Een peer learning met echte peers. Zowel op professioneel als op menselijk vlak. Sterk. Zindert na. Aanrader."

Ignace van Avermaet,

d'Artagnan


Waarom deelnemen?

  • Je kan je groei-uitdagingen toetsen aan de inzichten en ervaringen van een kleine groep collega-ondernemers (max.10 en enkel uit de creatieve sector) die aan elkaar gewaagd zijn qua maturiteit en ambitie.
  • Je wordt deel van een duurzaam lerend netwerk van collega-ondernemers uit de creatieve sector. Je ontwikkelt een breder business-perspectief en een sterkere strategische positie door te leren uit reële cases en door de feedback van peers.
  • Tijdens de kick-off tweedaagse ben je twee dagen ‘op den buiten’, weg van dagelijkse beslommeringen om samen met collega-ondernemers en Flanders DC-coaches een diepe analyse van je groei-uitdagingen te maken. 
  • Je bouwt gevorderde kennis op over thema’s zoals  organisatieontwikkeling, hr, sales, fusies/overname, internationalisering... Dit op maat van jouw uitdagingen.

"(H)eerlijk ervaringen en groeipijnen delen met concullega's, tijd maken om te werken aan je groeiplan en met een aantal quickwins naar huis gaan. Dat dankzij het professionalisme en de transparantie van de groep. En dan hebben we het nog niet over de energie en goesting die je ervan krijgt. Een aanrader."

Catherine Castille,

Bonka Circus


Het programma

Het Groeicollectief start met een tweedaagse op 22-24 mei 2022 (ontvangst zondag 22/05 om 17u30 en einde voorzien op 24/05 om 16u30) op het domein Heerlijckyt van Elsmeren  en wordt daarna gevolgd door 6 maandelijkse sessies (van ca. 3u) in groep.

Op de kennismakingstweedaagse leer je uitgebreid de andere deelnemers kennen en maak je samen met hen en coaches van Flanders DC een analyse van de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. We beginnen vanuit jouw perspectief. Vervolgens bekijken we je uitdagingen vanuit een aantal andere invalshoeken en werk je concreet naar een roadmap van actiepunten toe. 

Tijdens de 6 maandelijkse groepssessies daarna werken we samen met de groep een agenda op maat uit waarin we thema's in de diepte aanpakken. Per thema nodigen we experts uit en leer je van elkaars praktijkervaringen.

We nodigen alumni van het Groeicollectief jaarlijks uit op een aantal netwerkmomenten en sessies.

"Heel leerrijk. De tools van Flanders DC en de feedback van anderen maken je groeipad heel concreet."

Olivier Renard,

Namahn


Interesse?

Het Groeicollectief richt zich op:

  • Vlaamse ondernemers/beslissingsnemers uit mature ondernemingen (geen starters) in de creatieve sector (met een vast team van min. 10 medewerkers en een substantiële omzet) 
  • Die willen investeren in en werken aan hun groei door hun business model te verfijnen, het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten en/of door het aanboren van nieuwe (internationale) markten

We werken op basis van een kandidaatstelling zodat we een groep kunnen samenstellen die aan elkaar gewaagd is qua uitdagingen en ambities en om ervoor te zorgen dat er geen directe concurrenten zouden deelnemen.

De deelnameprijs is 1299 euro (excl. btw) en bevat de tweedaagse (incl. overnachting & catering) + 6 groepssessies (incl. catering).

"Niets dan goede herinneringen en concrete handvaten om je bedrijf naar the next level te tillen. Mijn deelname zindert nog steeds na."

Leen Gysen,

IPARC/ARTPORT


Deze bedrijven namen reeds deel

Deelnemers Groeicollectief

Meer info

Heb je vragen of twijfel je of dit iets is voor jou? Neem contact op met Carlo Vuijlsteke: carlo.vuijlsteke@flandersdc.be of 016 24 29 14.

Datum

22 mei tot 24 mei 2022

17:30 - 16:30

Locatie

De Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2

3450 Geetbets, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

€ 1299 (excl. btw - incl. catering & overnachting tweedaagse, experten en groepssessies)

Andere activiteiten