The Belgian Focus op White Milan

Georganiseerd door
Flanders DC

Tijdens de Milan Fashion Week van 22 tot 25 februari 2019 geeft Flanders DC de kans aan zes merken om deel te nemen aan 'The Belgian Focus' op White Milan. De Belgische labels zullen een showroom ter beschikking krijgen om hun merk in de kijker te zetten tijdens dit belangrijke evenement.

White Milan ontvangt zowel Italiaanse als internationale buyers en pers. De tradeshow is een dynamische plek met meer dan 500 brands, verdeeld over verschillende locaties in Via Tortona. In Opificio, de gloednieuwe hub in Tortona 31, krijgen de zes Belgische merken onder de noemer 'The Belgian Focus' de kans om hun showroom op te zetten. Naast de focus op verkoop zal er ook veel aandacht zijn voor communicatie en pr. De labels ontvangen aangepaste communicatie- en pr-ondersteuning voor het inititatief, zowel online (dedicated newsletter, website en social media,…) als offline (magazine, pers en buyer brunch,…).

Voor deze editie van ‘The Belgian Focus’ selecteerde Flanders DC zes opkomende Belgische labels met een duidelijke identiteit. Annick VDW brengt de Zuid-Afrikaanse cultuur in de westerse kledingkast met haar Lesotho dekenjassen en geeft vintage juwelen een nieuw leven. Helder combineert een eigentijdse stijl met duurzaamheid door gebruik te maken van biologische stoffen. Morobé presenteert hun schoenencollectie als basis voor elke outfit en met oog voor design en vakmanschap. Toos Franken ontwerpt op een subtiele manier en legt de nadruk op details en kwalitatieve stoffen in combinatie met de perfecte snit. LN Knits houdt je warm met haar zachte baby-alpaca-breisels, handgemaakt door Peruaanse dames. Just in Case ontwerpt onmisbare, vrouwelijke en tijdloze stuks voor in je garderobe.

Annick VDW

Annick Van De Weghe is een Antwerps label opgericht in 2015. Altijd omringd door mode en interieur, gefascineerd door antiek en vintage objecten, kwam het idee om haar eigen merk op te starten. Sieraden was haar eerste idee: al slenterend op antiekmarkten vond ze oude juwelen die ze besloot een nieuw leven te geven. Elk stuk is uniek en wordt door Annick zelf vervaardigd. Op weg naar Zuid-Afrika kruisten de Basotho-dekens haar pad. Ze werd verliefd op hun kleuren en ontwerpen en besloot ze te transformeren in wintermantels. Alle stuks worden gemaakt in Belgische ateliers.   

Helder

Helder is een high-end en duurzaam fashionlabel opgericht in 2016 door Ramona Stoica. Ze werd geboren in Roemenië maar verhuisde in 2002 naar Antwerpen om mode te gaan studeren. Daarna richtte ze haar eigen label Helder op met een duidelijk concept: een duurzaam merk dat de kloof tussen mode en respect voor de mens wil dichten. Alle kledingstukken worden geproduceerd in Europa en in goede arbeidsomstandigheden. De collectie is klein maar het gebruik van biologische stoffen is een belangrijk aspect. De kledingstukken zijn ontworpen voor verschillende leeftijden, vormen en maten. 

AVDW

AVDW

Helder

Helder

LN Knits

LN Knits

Just in Case

Just in Case

LN Knits

LN Knits is een duurzaam knitwear label gevestigd in Antwerpen en werd opgericht in 2011 door Ellen Kegels. Na haar studie Communicatie besloot ze om fulltime onderneemster te worden. Haar breiwerk ontwerpt ze in Antwerpen. Voor de productie trekt ze naar Peru. Elke dag breien meer dan 350 jonge Peruviaanse vrouwen uit de Andes aan de handgemaakte stuks en verdienen zo een eerlijk loon. Het zachte garen van baby-alpaca is natuurlijk en van de hoogste kwaliteit. De FW19-collectie is geïnspireerd op de schoonheid van Scandinavië. De neutrale tinten en pastelkleuren worden afgewisseld met sprekende kleuren om een collectie te creëren die je doet dromen van levendige steden en prachtige bergtoppen. 

Just in Case

Just in Case is een Antwerps dameskledinglabel dat werd opgericht in 1999 en bekend staat om zijn eerbetoon aan romantiek en sensualiteit. De collectie stelt vrouwen in staat om moedig en onstuimig te zijn. Het verhaal van Just in Case begon toen twee vrouwen elkaar ontmoetten in een bus. Het duurde een paar jaar voordat ze merkten dat ze eigenlijk een spirituele tweeling waren. Just in Case is als een oud boek vol verhalen. Achter elk detail zit een verhaal dat deel uitmaakt van een groter geheel. Net als je denkt dat je alles gezien hebt, verschijnt er iets nieuws en onverwacht. 

Morobé

Morobé

Toos Franken

Toos Franken

Morobé

Morobé is een luxe accessoirelabel voor vrouwen die kiezen voor eigentijdse elegantie en street couture. Ze ontwerpen dynamische en vrouwelijke collecties die vrouwen in staat stellen om de beste versie van zichzelf te geven. De collectie wordt ontworpen in Antwerpen en handgemaakt door ambachtslieden in Portugal. Virginie Morobé richtte in 2015 het merk op na 19 jaar ervaring als styliste voor verschillende schoenenmerken in België, Italië en Spanje. Ze leeft onder het mantra: ‘een outfit moet gebaseerd zijn om de schoenen, niet omgekeerd’. Naast haar schoenencollectie lanceerde ze eind 2017 ook een tassencollectie. Morobé omvat nu een volledig assortiment luxe lederwaren en brengt 2 collecties per jaar uit. 

Toos Franken

Toos studeerde aan de Modeacademie van Antwerpen en ging na haar studies aan de slag bij Haider Ackermann en Ann Demeulemeester. Ze besloot om een nieuwe weg in te slaan als patroonontwerper en koos ervoor om zich te positioneren als onafhankelijke ontwerper. De tactiliteit van de stoffen en de kwaliteit van de pasvorm zijn voor Toos het belangrijkste aspect van haar collectiestukken. Daarom kiest ze ervoor om tijdloze stuks te ontwerpen die je elk seizoen kan dragen vol zelfvertrouwen. In 2018 opende Toos haar eigen flagship store in de kern van de Belgische mode: recht tegenover het MoMu in de Antwerpse Nationalestraat. De hele collectie wordt ontworpen in de studio in Antwerpen en geproduceerd door de beste Belgische productie-ateliers. Transparantie en eerlijkheid zijn essentieel: daarom kiest Toos ervoor om geen solden te doen. Ze vindt het belangrijker om het product, het proces en vooral de makers te waarderen.     

Datum

22 februari tot 25 februari 2019

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten