In geldnood komen door zelf te veel uitgaven te doen voordat je klanten de kas weer spekken: het is geen ideaal, maar wel een vaak voorkomend scenario én één van de voornaamste redenen waarom een bedrijf de boeken moet sluiten. Ook in de gamingsector. Daarom is een kasplanning essentieel. 

Download de kasplanning template

Een kasplanning of cashflowplan is een ideale en laagdrempelige cijfertool om zicht te krijgen op het geld dat maandelijks op en van de rekening van je bedrijf komt en gaat.

De voordelen?

  • Je hebt een beter zicht op wanneer je bepaalde inkomsten en kosten ook daadwerkelijk op je rekening hebt.
  • Je kan je voorbereiden op seizoenseffecten (bv. maanden waarin je omzet significant stijgt of daalt).
  • Je ontdekt in welke maanden je externe financiering nodig hebt (en hoeveel).

Geen idee hoe te beginnen? Hieronder vind je een template in Excel waarmee je meteen aan de slag kan. Deze stelden we op in samenspraak met een financieel expert.

De template is specifiek op maat van gamebedrijven. Onderneem je in een andere sector? Gebruik dan onze algemene template voor de creatieve sector.

Vul onderstaand formulier in om de template gratis te downloaden.

Vul 'geen' in als je (nog) geen bedrijf hebt.

Vul 'geen' in als je (nog) geen ondernemingsnummer hebt.

Nog niet ingeschreven voor onze mailing? Duid hieronder je voorkeur aan en blijf op de hoogte van Flanders DC nieuws en activiteiten:

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Bekijk ook al onze andere tools & checklists