Start je onderneming

voor

Dus je hebt, net als meer dan 187.000 gelijkgezinde Vlamingen, gekozen om professioneel aan de slag te gaan in de creatieve sector? Dat is fantastisch nieuws. Besef evenwel dat het niet zonder slag of stoot zal lukken. Om gemotiveerd te blijven, kan je je maar beter van bij het begin bewust zijn van de uitdagingen.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je je eigen onderneming uit de grond wil stampen, of liever zou werken in het bedrijf van iemand anders. 

Heb jij het profiel van een echte ondernemer? Dan kan je aan de slag. Of je nu een starter bent die barst van de creativiteit en daar nu iets ‘serieus’ mee wil gaan doen, of een creatieve ondernemer die binnen zijn zaak iets nieuws wil proberen, alles begint bij het definiëren van jouw idee of concept, waarna je een businessplan kan opmaken.

In dit onderdeel staan we ook stil bij alle praktische aspecten die bij de opstart van een onderneming komen kijken. Sociaal statuut, ondernemingsvorm, hoofdberoep of bijberoep: we zetten het allemaal voor jou op een rijtje. Maar ook bij het effectief uitwerken van je idee laten we je niet in de steek: we helpen je onder meer op weg met het opmaken van je businessplan. Start!

 

Dé ondernemersgids voor jouw sector

Download de pdf

Nog vragen over je opstart of zoek je een kritisch klankbord?