Wil je met een mogelijke producent of partner over je idee praten, of wil je graag je idee bij een bedrijf gaan slijten? Dan is het verstandig om een geheimhoudingsovereenkomst te laten ondertekenen. Zo'n geheimhoudingsovereenkomst wordt ook wel Non-Disclosure Agreement genoemd of kortweg NDA.

Hoe gebruik je een geheimhoudingsovereenkomst?

  1. Stuur op voorhand het document naar de persoon of het bedrijf waarmee je een afspraak hebt. Zo hebben zij nog de kans om de overeenkomst aan hun juridische dienst te laten zien of aanpassingen te vragen. Je voorkomt ook dat je afspraak niet kan doorgaan omdat je contactpersoon het document niet wil ondertekenen.
  2. Meteen bij het begin van de afspraak laat je het document ondertekenen en hecht je daarna een A4 met informatie over je idee vast aan de geheimhoudingsovereenkomst. Laat je gesprekspartner ook een paraaf zetten op de bijlage.
  3. Uiteraard onderteken je de documenten zelf ook en bezorg je een dubbel aan de andere partij.

Weet je niet waar te beginnen? Geen probleem! Wij namen een gespecialiseerd advocaat onder de arm die een voorbeeld van zo’n geheimhoudingsovereenkomst opstelde. Er is zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie.

Uiteraard kan je ook een NDA op maat laten maken. Bij het opmaken of onderhandelen van contracten raden we je aan om steeds juridische bijstand te vragen.


Vraag je geheimhoudingsverklaring aan

Je hoeft enkel je gegevens hieronder in te vullen om de geheimhoudingsverklaring gratis te downloaden.

Vul 'geen' in als je (nog) geen bedrijf hebt.

Vul 'geen' in als je (nog) geen ondernemingsnummer hebt.

Heb je je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Duid hieronder je voorkeur aan en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van Flanders DC:

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Wil je meer weten over geheimhouding?

Bekijk ook al onze andere tools & checklists