Wil je een creatief profiel in dienst nemen (als bediende), dan sluit je een arbeidsovereenkomst af. Daarnaast is het belangrijk dat je apart ook een overeenkomst tot afstand van rechten afsluit. Zonder die laatste overeenkomst blijven de auteursrechten van jouw werknemer immers zijn of haar eigendom.

De documenten 'standaard arbeidsovereenkomst voor een creatief profiel' en 'overeenkomst tot afstand van rechten door een natuurlijk persoon' die je op deze pagina kan downloaden, mag je niet los van elkaar gebruiken. Waarom we beide teksten dan niet in één overeenkomst gieten? Dat heeft fiscaal-technische redenen. Meer toelichting vind je in de overeenkomsten zelf. 

Tip: bekijk naast onderstaande arbeidsovereenkomst, ook onze template voor een freelanceovereenkomst

Ben je op zoek naar juridisch advies of een contract op maat? Op ons platform Kopiloot vind je juristen met ervaring in de creatieve sector.  


Vraag je overeenkomst voor een creatief profiel aan

Je hoeft enkel je gegevens hieronder in te vullen om de bestanden gratis te downloaden.

Vul 'geen' in als je (nog) geen bedrijf hebt.

Vul 'geen' in als je (nog) geen ondernemingsnummer hebt.

Heb je je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Duid hieronder je voorkeur aan en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van Flanders DC:

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Meer weten over arbeidscontracten?

Bekijk ook al onze andere tools & checklists