Gelieve een meer recente versie van uw browser te installeren.
De circulaire economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. Flanders DC biedt via CIRCO zowel ‘Classes’ voor designers als ‘Tracks’ voor bedrijven aan met methodieken gebaseerd op het TU Delft-onderzoek ‘Products That Last’.
... die hun toolbox willen bijschaven met betrekking tot circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. De deelnemers ontwikkelen nieuwe zakelijke kansen, een visie en een stappenplan, en leren hoe ze de CIRCO-methode kunnen gebruiken. De workshop is geschikt voor ontwerpers die hun waardepropositie en relevantie voor de opkomende circulaire economie willen vernieuwen.
Hoe ziet een ‘Class’ eruit?
Tijdens deze eendaagse workshop leren designers de ins en outs van circulair ontwerpen als architect, de principes van de circulaire economie, de relevantie voor professionals en hun klanten, en hoe ze de rol van veranderingsagent kunnen aannemen. Je leert hoe je de CIRCO-methode kunt toepassen in opdrachten.
Je leert je professioneel positioneren als circulaire veranderingsagent en nieuwe zakelijke kansen creëren. Een Class is bijzonder geschikt voor ontwerpers die hun waardepropositie en relevantie voor de opkomende economie en markten willen innoveren.
… die willen ontdekken wat circulaire economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch inzet voor een product en businessmodel.
In de CIRCO-workshops passen deelnemers de opgedane kennis direct toe op hun eigen cases en formuleren ze een op maat gemaakte propositie met een circulair product, dienst- en businessmodel. Ze creëren een actiegerichte implementatie roadmap en betreden een relevant netwerk binnen de circulaire economiegemeenschap. Een Track is geschikt voor business developers, ontwerpers, marketeers, en managers in operaties, innovatie en commercie in de maakindustrie. Onder maakindustrie behoren onder andere bedrijven die werken in de keten van consumentengoederen, machinebouw, kunststofverwerking, elektronica en textiel.
Hoe ziet een 'Track' eruit?
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en designstrategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend.
Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leer je om te gaan met barrières.
Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen om aan te sluiten bij een breed netwerk binnen de regio, partijen uit andere sectoren en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business. Dit is een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep circulaire koplopers met deze unieke circulaire innovatie strategie.
Stuur ons een berichtje naar ines.depeuter@flandersdc.be of tom.suykerbuyk@flandersdc.be.
Cookies opgeslagen