Je innovatiepotentieel vergroten als designer

Als designer heb je een belangrijke rol in het creëren van waarde voor mensen, organisaties en de samenleving. Design kan innovatie en verandering stimuleren door het ontdekken van behoeften, het genereren van ideeën, het testen van oplossingen en het implementeren van verbeteringen. Design kan ook helpen om complexe problemen op te lossen, nieuwe kansen te benutten en een positieve impact te hebben op de wereld. Je beschikt over de vaardigheden en de visie om innovatieve oplossingen te ontwerpen die aansluiten bij de wensen en behoeften van de gebruikers. Je hebt ook de verplichting om duurzame en sociale impact te genereren met je ontwerpen. Maar hoe kun je je eigen waarde als designer beter begrijpen en communiceren?

Een manier om dat te doen is door je bewust te zijn van de waarde van design op innovatie en verandering. Design is niet alleen een esthetische kwestie, maar ook een strategische en sociale kwestie. Design gaat over het creëren van betekenisvolle ervaringen die waarde toevoegen voor alle betrokkenen. Design is een iteratief en experimenteel proces dat ruimte biedt voor leren, falen en verbeteren. Design is een krachtig middel om verandering teweeg te brengen in de wereld.

Zoals veel designers kun je gebruik maken van de methode van design thinking, een proces dat bestaat uit vijf fasen: empathize, define, ideate, prototype en test. Design thinking stelt je in staat om je in te leven in de gebruikers, hun problemen te definiëren, creatieve oplossingen te bedenken, prototypes te maken en te testen bij echte gebruikers.

Op deze webpagina zal je in de toekomst meer inspiratie, informatie en activiteiten over de waarde van design op innovatie en verandering vinden. We hopen dat we je hiermee kunnen helpen om je waarde als designer beter te begrijpen en te laten zien. We nodigen je ook uit om je feedback, vragen of suggesties met ons te delen via tom@flandersdc.be of ines@flandersdc.be. We kijken ernaar uit om van je te horen! 

Design Leadership Academy 2024

In 2024 organiseert Flanders DC i.s.m. PARK een Design Leadership Academy. Na het volgen van een Design Leadership Academy ben je een betere designer en designleider. Je kunt je vaardigheden effectiever inzetten om impact te maken op de wereld.