Wedstrijden

voor

Er bestaan heel wat wedstrijden waarbij creatieve ondernemers kans maken op omkadering en coaching, een financiële prijs of vergoeding of erkenning en media-aandacht. Sommige wedstrijden baseren zich op je businessplan of ondernemersidee, andere focussen eerder op de creatieve kant van je onderneming. Voor de creatieveling kan het winnen van een award de start van een carrière betekenen of deze naar een hoger niveau tillen. Voor een bedrijf kan het de sleutel zijn naar het betreden van nieuwe markten en waardevolle media-aandacht genereren.

Vooraleer je je inschrijft, doe je er goed aan het wedstrijdreglement zorgvuldig na te lezen. Let daarbij vooral op de afspraken rond auteursrechten en hoe de eventuele financiële vergoeding betaald wordt. In dit overzicht zijn ook wedstrijden opgenomen waarvoor je niet kan inschrijven.

Een algemeen overzicht van ondernemerswedstrijden vind je op de website van VLAIO. Voor milieugerichte start-ups raden we SE'nSE fonds, dat zaaikapitaal biedt, aan.


  • De Belgian Game Awards worden jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën. Er zijn zowel awards voor jong talent als meer ervaren studio’s. De awards zetten zowel technische, artistieke als zakelijke vaardigheden in de kijker. Flanders DC reikt de Best Studio Award uit.
  • Het imec.istart acceleratieprogramma lanceert drie keer per jaar een call specifiek ontworpen om ondernemers te helpen in het opstarten van hun tech bedrijf. Het programma biedt een eerste investering van 50.000 euro, professionele coaching en training, locatie, toegang tot technologie en partner netwerkmogelijkheden. 

Lees in deze pdf alles over 'Marketing en communicatie' in games.

Download de pdf

Events en workshops

De creatieve sector lééft. Dankzij deze events en workshops hou je de vinger aan de pols.