Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

voor

Wil je helemaal mee zijn met de belangrijkste trends en evoluties in jouw sector, abonneer je dan zeker op de nieuwsbrieven van vakorganisaties en neem deel aan hun netwerkactiviteiten en conferenties. Daarnaast zijn vaktijdschriften, gespecialiseerde websites en sociale media een belangrijke bron van nieuwe kennis en inzichten.


Op deze pagina:

Algemeen

  • Gopress is een persdatabank die 20 nationale kranten, 16 internationale kranten, 82 magazines, 3 persagentschappen en 637 nieuwssites screent, en die je op trefwoorden kan doorzoeken.

  • Dankzij diensten zoals Google Alerts kan je bepaalde trefwoorden instellen (bv. je sector, je expertise, je markt of vakgebied). Zodra hierover iets verschijnt op internet, krijg je een melding.

  • Met Tweetdeck kan je makkelijk op Twitter zoeken naar bepaalde trefwoorden of hashtags.

  • Folio vzw bundelt 32 Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften.

Games

  • Tot de internationale vakmagazines behoren onder andere GameInformer, EDGE, GamesTM, Control en MCV/Develop. Interessante websites of blogs uit het buitenland zijn: Gamasutra, Eurogamer, Polygon, Kotaku en gamesindustry.biz.

  • Qua vakmagazines van eigen bodem zijn Gameplay en Invader (digitaal) een goede keuze. Daarnaast heb je blogs en sites zoals Pragalicious en 4gamers.

  • Naast de gespecialiseerde pers, besteden ook Vlaamse mainstreamkranten en -tijdschriften af en toe aandacht aan lokale games. Voorbeelden hiervan zijn De Morgen, De StandaardTrends en Knack Focus.

  • De meeste publicaties kijken echter vooral naar het buitenland, ten koste van nieuw talent van eigen bodem. Belangenverenigingen zoals FLEGA brengen lokale spelontwikkelaars samen om hun ervaringen te delen en nieuwigheden te bespreken. Bijeenkomsten zoals het Indie Game Salon zijn ideaal om een beeld te krijgen van de recentste ontwikkelingen op microniveau. Bovendien vormen gelijkgestemde ontwikkelaars een prima klankbord om je ideeën bij af te toetsen.  

Lees in deze pdf alles over 'Het landschap' in games.

Download de pdf

Events en workshops

De creatieve sector lééft. Dankzij deze events en workshops hou je de vinger aan de pols.