Opleidingen

voor

Het erkende hoger onderwijs in Vlaanderen biedt een heleboel geaccrediteerde, en dus door de Vlaamse overheid erkende bachelor- en masteropleidingen aan die je perfect voorbereiden op creatieve beroepen.

Benieuwd waar je die opleidingen kan volgen? Op www.hogeronderwijsregister.be kan je gericht zoeken naar studiegebieden en opleidingen.

Het klinkt misschien vreemd, maar eigenlijk heb je geen specifiek diploma nodig om een baan te scoren in de gamesector. Toch worden er in Vlaanderen kwalitatieve game-opleidingen aangeboden. Zo bestaat er sinds 2006 een opleiding Digital Arts and Entertainment aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) — met voorsprong de grootste game-opleiding binnen de Benelux. Succesvolle game-ontwikkelaars komen niet alleen voort uit zo’n game-opleidingen, maar ook uit andere artistieke richtingen. Er is een hele lichting digitaal-creatieve alumni afgezwaaid in Vlaanderen en België, bijvoorbeeld aan Syntra, Karel de Grote Hogeschool, LUCA School of Arts en PXL-MAD School of Arts. Daarnaast hebben de meer technisch aangelegd ontwikkelaars vaak een masterdiploma in de Toegepaste Informatica of Computerwetenschappen.

Lees in deze pdf alles over 'Het landschap' in games.

Download de pdf

Tools en templates

Het warm water opnieuw uitvinden heeft geen zin. En je hebt al genoeg andere dingen aan je hoofd. Laat je helpen door onze gebruiksklare documenten.

Events en workshops

De creatieve sector lééft. Dankzij deze events en workshops hou je de vinger aan de pols.