Wedstrijden

voor

Er bestaan veel wedstrijden waarbij creatieve ondernemers kans maken op omkadering en coaching, een financiële prijs of vergoeding of erkenning en media-aandacht. Sommige wedstrijden baseren zich op je businessplan of ondernemingsidee, andere focussen eerder op de creatieve kant van je onderneming.

Vooraleer je je inschrijft, doe je er goed aan het wedstrijdreglement zorgvuldig na te lezen. Let daarbij vooral op de afspraken rond auteursrechten en hoe de financiële vergoeding betaald wordt.

Hieronder vind je informatie over een aantal relevante wedstrijden die je omkadering en/of een financiële vergoeding kunnen opleveren. 

  • Bizidee is een nationale wedstrijd waarmee je een geldprijs kan winnen voor je ondernemingsplan.
  • Het SE'nSE fonds biedt zaaikapitaal aan milieugerichte start-ups.
  • Het imec.istart acceleratieprogramma is specifiek ontworpen om ondernemers te helpen in het opstarten van hun tech bedrijf. Het twaalf-maandenprogramma biedt een eerste investering van 50.000 euro, professionele coaching en training, locatie, toegang tot technologie en partnernetwerkmogelijkheden. Het programma legt de focus op start-up-projecten met een zekere technologische inventiviteit en met het potentieel en de ambitie om uit te groeien tot een 'born global'-bedrijf. Er zijn drie open calls per jaar. Meer informatie over de selectiecriteria en de inhoud van het programma vind je op de website.

Lees in deze pdf alles over 'Financiering zoeken' in gaming.

Download de pdf

Events en workshops

De creatieve sector lééft. Dankzij deze events en workshops hou je de vinger aan de pols.