Het belang van creativiteit en innovatie voor organisaties is wellicht bekend. Ondernemingen die hun positie willen behouden of versterken moeten continu blijven vernieuwen.

Maar hoe zorg je ervoor dat er in jouw organisatie genoeg zuurstof is om de creativiteit van je medewerkers aan te wakkeren? Hoe wordt een geniaal idee ook werkelijkheid? Met andere woorden: hoe loopt de weg tussen het “Aha!-moment” en het “Voila!-moment”? 

Van AHA tot Voilà! is een rollenspel. De deelnemers bespreken in groep concrete cases die ze nadien op hun eigen organisatie toepassen. Vijf onderwerpen die bepalend zijn voor een innovatiecultuur in organisaties komen aan bod: feedback, risico's, leiderschap, belonen en proactiviteit.

Flanders DC ontwikkelde deze toolkit samen met Vlerick Business School. De inhoud is gebaseerd op het Onderzoeksrapport De Innovatieve Organisatie van Lore Van Gorp Céline Claus en Katleen De Stobbeleir uit 2012.

 
Als vergoeding van de handlingkost vragen wij 5 euro per toolkit. Je ontvangt na de online betaling een factuur per e-mail. 

Aan de hand van cases komt het gesprek over je eigen organisatie op gang.

Bekijk ook al onze andere tools & checklists