Flanders DC liet algemene aankoopvoorwaarden en algemene verkoopsvoorwaarden opstellen met een specifieke bepaling voor intellectuele eigendomsrechten die rusten op de bestelde of geleverde producten of diensten.

Algemene voorwaarden zijn documenten die worden gebruikt bij gebrek aan op maat onderhandelde overeenkomst tussen partijen die wensen samen te werken. De rechten en plichten van partijen worden erin vastgelegd o.a. wat betreft bestellingen, annulaties, leveringsvoorwaarden, betalingsvoorwaarden, klachten, protest van facturen, aansprakelijkheid bij schade en garanties, het einde van de samenwerking en de mogelijkheden in geval van conflict (toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken).

Specifiek voor de modesector is er ook een voorbeeld van een orderbon met verkoopscondities beschikbaar, zowel in het Nederlands, Engels als Italiaans.

We raden je aan om de toelichting bij deze algemene aankoopvoorwaarden en algemene verkoopsvoorwaarden goed door te nemen.

Bij het opmaken of onderhandelen van contracten raden we je aan om steeds juridische bijstand te vragen.


Vraag je aankoop- en verkoopsvoorwaarden aan

Je hoeft enkel je gegevens hieronder in te vullen om de toelichting en templates voor aankoop- en verkoopsvoorwaarden gratis te downloaden.

Vul 'geen' in als je (nog) geen bedrijf hebt.

Vul 'geen' in als je (nog) geen ondernemingsnummer hebt.

Heb je je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Duid hieronder je voorkeur aan en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van Flanders DC:

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Meer weten over verkoop?

Lees meer over je prijs bepalen, offertes opmaken, e-commerce,...

Bekijk ook al onze andere tools & checklists