Wil jij aan de slag als freelancer? Of wil je zelf een freelancer inschakelen voor een opdracht? Geen probleem! Wij stelden voor jou een voorbeeld op van een freelanceovereenkomst, samen met een toelichting. Uiteraard kan je ook een contract op maat laten maken.

Tip: bekijk naast onderstaande freelanceovereenkomst, ook onze template voor een arbeidsovereenkomst (in dienst).  

De modelovereenkomst biedt een houvast bij het opmaken van de overeenkomst op maat van jouw behoeften in jouw situatie. De auteur en Flanders DC kunnen niet verantwoordelijk zijn voor foute implementatie van of foute bewerkingen aan de modelovereenkomst. Wij raden je aan om steeds juridische bijstand te vragen bij het opmaken of onderhandelen van contracten.


Vraag je freelanceovereenkomst aan

Je hoeft enkel je gegevens hieronder in te vullen om de freelanceovereenkomst (toelichting en template) gratis te downloaden.

Vul 'geen' in als je (nog) geen bedrijf hebt.

Vul 'geen' in als je (nog) geen ondernemingsnummer hebt.

Heb je je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? Duid hieronder je voorkeur aan en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van Flanders DC:

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Meer weten over werken met freelancers?

Bekijk ook al onze andere tools & checklists