De zoektocht naar het ideale kerstgeschenk is begonnen. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Flanders DC to the rescue! Elke collega geeft zijn of haar suggestie: van een juweel en een boek tot een rondleiding en een wellnessarrangement. Met onze campagne  #ikkoopbelgisch zetten we lokaal kopen hierbij graag in de kijker. Ontdek de 22 tips!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in ons magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We brengen eerst ons gloednieuwe jaarmagazine Between the lines onder de aandacht. Nog op zoek naar een klein cadeautje boordevol inspiratie rond creatief ondernemerschap? Bestel dan je exemplaar met onderstaande knop.


Van emoji's tot sexting, Mediawijs

Van emoji's tot sexting, Mediawijs

"Het boek Van emoji's tot sexting van Mediawijs is bedoeld voor ouders die meer willen leren over het digitale leven van hun kinderen. Hoe omgaan met gaming en social media? Wat is die Twitch of TikTok juist? Waarom ken ik de Youtubers die nu de helden van mijn kinderen zijn niet? Een interessant boek voor zij die in 2020 mee willen zijn met de digitale leefwereld van jongeren."

Pascal Cools,

Managing Director


Isabelle Vanlaere

Isabelle Vanlaere

"Een vriendin of mijn lieve moeder zou ik blij maken met een juweeltje van Isabelle Vanlaere. Zij weet als geen ander haar juwelen een tijdloos karakter én een eigen toets te geven. Zelf heb ik onlangs mijn trouwring bij haar gekocht."

Astrid Grunwald,

Office Manager


Ecobirdy

“Waarom ik voor Ecobirdy kies? Omdat de meubels gemaakt zijn uit gerecycleerd plastic, afkomstig van afgedankt en kapot speelgoed, waardoor ze ook volledig recycleerbaar zijn! Het ontwerp is tijdloos en leuk, zowel voor de kids als de ouders.“

Sabrina Remy,

Finance & Personnel Manager


Sherman Filterbank

Sherman Filterbank

"Na de saxofoon is de Sherman Filterbank het meest verspreide instrument van Belgische makelij ter wereld. Madonna, David Bowie, U2, Lenny Kravitz: allemaal hebben ze deze coole klankvervormer gebruikt. Om je een idee te geven hoe vet hij kan klinken: zet eens Swedish Designer Drugs van Daan op: de baslijn is ‘geshermanized’. Geen goedkoop cadeau, maar zie het als een investering in een Belgisch cultinstrument!"

Carlo Vuijlsteke,

Senior Project Manager Kennis & Advies


OSLO Portfolio, YNGR

OSLO Portfolio, YNGR

"Donovan Tjon en Jan Pirenne bewijzen dat duurzaam ook hip kan zijn. Met hun nieuwe merk YNGR brengen ze accessoires in gerecycleerd leder. De laptophoes OSLO Portfolio kan je als professional met een gerust hart overal mee naartoe nemen. Een perfect cadeau om het nieuwe jaar bewust én in stijl in te zetten!"

Ann Claes,

Senior Project Manager Fashion


Ann Demeulemeester voor Serax © Victor Robyn

Ann Demeulemeester voor Serax © Victor Robyn

"Ann Demeulemeester kondigde in 2014 aan de modewereld te verlaten. Ze zat de afgelopen jaren niet stil en legde zich toe op keramiek. Dit najaar bracht ze haar eerste collectie bij Serax uit: mooie, pure designs voor een stijlvolle, gedekte tafel. Voor mij een ideaal kerstgeschenk."

Joyce Smet,

Project Manager Advies


Table T, Nic Aelbrecht

Table T, Nic Aelbrecht

"Ik kies voor Table T van ontwerper Nik Aelbrecht. De tafel is is tegelijk strak en speels. Door de plaatsing van de poten lijkt het dat ze zou kunnen kantelen. De tafel past helemaal niet onder een kerstboom, maar hopelijk ooit wel in mijn living."

Marie Boutsen,

Project Manager Advies


Sluwe vissen dragen leuke hoedjes. En andere levenswijsheden, Chrostin

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes. En andere levenswijsheden, Chrostin

"Het werk van Chrostin (Christina De Witte) is grappig en ontwapenend herkenbaar tegelijk. Na haar boek Sommige meisjes houden niet van roze bracht ze Sluwe vissen dragen leuke hoedjes. En andere levenswijsheden uit. Dat is geen boek, maar een soort cadeaubox met 100 postkaarten en 10 grotere prints om in te kaderen. Een perfect cadeautje voor onder de kerstboom."

Caroline Merckx,

Project Manager Advies


Present, Stephan Vanfleteren

Present, Stephan Vanfleteren

"Ik heb een grote interesse in fotografie. Nog tot 1 maart 2020 kan je in het FOMU terecht voor de expo van Stephan Vanfleteren. Geraak je er om een of andere reden toch niet, dan is er ook nog zijn nieuwe boek Present. Het boek loodst je door het oeuvre van de fotograaf, met uitgebreide, persoonlijke reflecties over drie decennia ontmoetingen en fotografie."

Tom Suykerbuyk,

Project Manager Design & Co-Creatie


Hotel August, Vincent Van Duysen

Hotel August, Vincent Van Duysen

"Ik kies voor een wellnessbon in het Antwerpse hotel August, ontworpen door Vincent Van Duysen. Een wellness in een mooie, uitgepuurde omgeving komt de beleving enkel maar ten goede. Ik vind dat we heel trots mogen zijn op Vincent. Niet alleen omwille van zijn werk, maar ook omdat hij België als creatief land internationaal op de kaart zet."

Sophie Pay,

Project Manager Fashion


BeroepsBelg

BeroepsBelg

"Laat je verrassen door wat België te bieden heeft en speel een keertje 'toerist in eigen land' met een boeiende, geleide wandeling door de BeroepsBelg. Er zijn rondleidingen in Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel of Knokke en je kan kiezen uit thema's als mode, kunst of cafélegendes. Voor ieder wat wils!"

Jasmien Wynants,

Project Manager Kennis & Tools


Apache

Apache

"In tijden van fake news en clickbait is kwaliteitsjournalistiek altijd een goede investering. De onafhankelijke onderzoeksjournalistiek van Apache durft redactioneel een eigen pad te kiezen, zonder structurele steun van een grote partner of de overheid. Door een abonnement te nemen of geven, maak je echt een verschil, voor jezelf én voor deze media."

Simon Gryspeert,

Project Manager Kennis & Tools


Allergic SS19, Caroline Bosmans

Allergic SS19, Caroline Bosmans

"Kleding kopen moet iets waardevols zijn. Met een stuk van Caroline Bosmans geef je iets dat bijzonder is. De stukken raken nooit uit de mode, omdat ze echt een eigen karakter hebben. Binnenkort lanceert Caroline trouwens ook een lijn voor volwassenen."

Hanne Debaere,

Project Manager Advies Fashion, Design, Beeldende Kunst


La Collection, Damoy

La Collection, Damoy

"Damoy is de winkel van Florence Cools en Artur Tadevosian, die ze zeven jaar geleden in Antwerpen oprichtten. Twee jaar geleden lanceerden ze hun eigen collectie La Collection, die ik zelf pas onlangs ontdekt heb. Het zijn één voor één prachtige, tijdloze stukken. Ik heb dan ook een vest op mijn verlanglijstje voor kerst gezet!"

Nora Weytens,

Senior Project Manager Promotie & Events


Measuring Inequality, Disarming Design from Palestine

Measuring Inequality, Disarming Design from Palestine

"Ik ga voor de maatbeker Measuring Inequality van Disarming Design from Palestine, een sociaal-maatschappelijk en verbindend project dat ik graag omarm. Op het eerste zicht lijkt het een alledaags, mooi vormgegeven object, maar als je goed kijkt, ontdek je meer. De maatbeker meet je water slechts op drie verschillende standen uit en kaart zo aan dat waterbevoorrading niet overal ter wereld dezelfde is."

Inge Vranken,

Senior Project Manager Design


Antigraviator, Cybernetic Walrus

Antigraviator, Cybernetic Walrus

"Mijn kersttip is Antigraviator, een Belgisch racegame dat zowel op Playstation, Xbox als op PC te spelen is en ontwikkeld werd door Cybernetic Walrus. In dit game vlieg je in een geweldig mooie setting aan warp speed voorbij je tegenspelers. Je put uiteraard uit je racing skills, maar ook tactiek is belangrijk om te winnen: je kunt je tegenspelers namelijk op heel wat manieren boycotten. Ideaal voor een avond met vrienden."

Natascha Rommens,

Project Manager Promotie & Events


Stratum Tempus, Daan De Wit

Stratum Tempus, Daan De Wit

Stratum Tempus, Daan De Wit

"Daan De Wit is één van de meest beloftevolle ontwerpers. Hij won dit najaar de Contemporary Design Market Prize met de vazen Stratum Tempus. In het kader van Belgium is Design is hij nu ook geselecteerd voor de volgende editie van het Salone Satellite in Milaan. Een cadeautip voor mensen die aan een betaalbare prijs willen investeren in het werk van jong talent."

Christian Oosterlinck,

Project Manager Promotie & Events


Studio Collect x Arte

Studio Collect x Arte

"Ik ben een grote fan van de aanpak en het opzet van Studio Collect. En van hun grafische, architectonische juwelen die tijdloos en veelzijdig qua stijl zijn. De samenwerking met Arte die resulteerde in unisex designs is voor mij de kers op de taart. De ketting staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar koop ik misschien zelf wel!"

Stefan Ceunen,

Marketing & Communications Manager


We Margiela

We Margiela

“De docu We Margiela over modehuis Maison Margiela was lange tijd compleet onvindbaar. Je krijgt een blik achter de schermen van één van de meeste enigmatische Belgische modehuizen uit de geschiedenis. Je leert het team achter de onzichtbare modeontwerper kennen. De dvd werd nu, na enkele jaren, eindelijk beschikbaar gemaakt voor pre-order en zou eind dit jaar beschikbaar zijn. Een ideaal cadeau voor elke modeliefhebber.”

Nathalie De Schepper,

PR & Communications Manager


C(h)oeurs, les ballets C de la B

C(h)oeurs, les ballets C de la B

"In 2012 zag ik de voorstelling C(h)oeurs van les ballets C de la B in het Concertgebouw in Brugge. Ondertussen heeft Alain Platel een update gemaakt van deze geëngageerde opera- en balletvoorstelling op muziek van Wagner en Verdi. Ik ben zelf bijzonder benieuwd. C(h)oeurs is te zien in Opera Gent en Opera Antwerpen in het voorjaar van 2020."

Bie Luyssaert,

Communications Manager Design


Mevrouw Bob, De Kolonie © Jan Marchand

Mevrouw Bob, De Kolonie © Jan Marchand

"Al wie graag eens naar een theatervoorstelling gaat of plannen heeft om in 2020 meer aan cultuur te doen, raad ik aan naar de voorstelling Mevrouw Bob van Muziektheater De Kolonie te gaan. Tania Van der Sanden excelleert in deze monoloog van Peter De Graef, waarbij tekst en muziek perfect op elkaar zijn afgestemd. De voorstelling speelt (voorlopig) nog éénmaal in Tielt."

Mies Van Roy,

Content Manager


Museumpas

Museumpas

"Ik vind de museumpas het perfecte geschenk: je kan er een heel jaar lang meer dan 165 musea in België mee bezoeken. Het MAS, het M-Museum Leuven en het Belgisch Stripmuseum vind ik absoluut de moeite — om er maar enkele te noemen. En een mooi extraatje dezer dagen: de pas krijg je nu in een exclusieve uitgave."

Jeroen Renmans,

Digital Wizard