Ellen Kegels is de oprichtster van het succesvolle Belgische breigoedlabel LNKnits en verschillende andere spin-off’s. Ze ziet zichzelf als ‘serial entrepreneur’, wat voor haar de sleutel tot succes en groei is.

“Op mijn vijftiende begon ik mutsen te haken voor vrienden en familie. Veertien jaar later is LNKnits een volwaardig bedrijf geworden. Ik ben trots op de weg die ik heb afgelegd en wil nog veel dromen waarmaken met mijn bedrijf. Het is mijn grote droom om met LNKnits ooit 3.000 families in Peru tewerk te stellen. Dat moet mogelijk zijn als we hard blijven doorwerken. Daarnaast heb ik nog heel wat ideeën voor spin-offs waardoor we kunnen blijven groeien.”

 

LNKnits © Ans Brys

LNKnits © Ans Brys

“LNFairfood, ons laatste project, bestaat uit een fair food-lijn met producten uit Peru, een cadeaubox en een kookboek. Deze spin-off past volledig binnen de LNKnits-filosofie van duurzaamheid. We hebben onlangs ook een eigen, duurzame alpacaboerderij gekocht. Daarmee willen we onze eigen duurzame wol gaan produceren. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden en opportuniteiten. Elke ondernemers moet die voor zich bepalen. Het klinkt als een torenhoog cliché, maar eens je begonnen bent als ondernemer is the sky the limit.”

“Ik ben binnen mijn bedrijf een serial entrepreneur. Dat is voor mij de sleutel tot succes en groei.”

“Zowel mijn vrienden als familie stonden in het begin nogal sceptisch tegenover mijn keuze om ondernemer te worden. Ik heb me niet altijd erg gesteund gevoeld en heb mezelf echt moeten bewijzen. Ik ben dus enorm dankbaar dat ik van LNKnits een succes heb kunnen maken. Ik hoop ook dat ik een ambassadeur kan zijn voor jonge ondernemers opdat ze hun dromen en passies wél zouden najagen.”

“Ik kan binnen LNKnits zoveel leuke dingen doen en zowel persoonlijke als professionele dromen waarmaken. Ik wil mijn bedrijf nooit verkopen. Ik ben binnen mijn bedrijf een ‘serial entrepeneur’. Dat is voor mij de sleutel tot succes en groei. Je moet voortdurend blijven innoveren, bijleren, reizen en ontdekken. Achter elke hoek schuilt er wel inspiratie en toeval bestaat niet. Wanneer een kans op jouw pad komt, grijp deze dan met beide handen en ga er gewoon honderd procent voor.”