Afgelopen week organiseerde Flanders DC samen met Fashion Council Germany (FCG) en de steun van Woolmark Company ‘Belgium + Berlin = Return to Creativity’ tijdens de Duitse persdagen in Berlijn. Flanders DC zet met dit soort projecten in op internationale promotie onder de naam 'Belgian Fashion Today', waarmee we de huidige generatie modeondernemers een platform willen bieden.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Op 18 tot 19 oktober ontdekten 200 Duitse journalisten en buyers de vier Belgische en twee Duitse creatieve designers en hun kijk op wol:

Christian Wijnants

Christian Wijnants toonde een shoot van de hand van Antwerps fotografenduo Jan & Jorre, speciaal gerealiseerd voor dit project. Zijn collecties bevatten een poëtische interpretatie van knitwear, vaak gecombineerd met zijn typische bloemenprints.

Christian Wynants

Christian Wynants

Christian Wynants

Christian Wynants

Daniel Andresen

Daniel Andresengaf ons een blik op de verschillende stadia van het ontstaan van een van zijn duurzame knits in zijn brei-atelier in Antwerpen. Daniel put inspiratie uit zijn roots, het mooie Föhreiland in Duitsland en zijn huidige stadsomgeving Antwerpen.

Daniel Andresen

Daniel Andresen

I love Mr Mittens


I love Mr Mittensmaakte een statement tegen fast fashion met handgebreide knits onder het motto heartworking knitwear en illustreerde het groeiend aantal vrouwenhanden dat ze aan het werk zet met haar label.

I love Mr Mittens

I love Mr Mittens

I love Mr Mittens

I love Mr Mittens

Wali Mohammed Barrech

Wali Mohammed Barrech werkte voor de gelegenheid een tassencollectie uit in vilt met een stijlvolle knipoog naar doordeweekse poetsproducten.

Wali Mohammed Barrech

Wali Mohammed Barrech

Ook Berlijnse designers William Fan en Esther Perbandt presenteerden hun artistieke kijk op mode en wol.

William Fan

William Fan

Esther Perbandt

Esther Perbandt

De huidige Belgische mode bouwt verder op de Antwerpse Zes en kent ondertussen een hele nieuwe generatie van succesvolle Belgische designers. Belgische mode wordt gezien als internationaal, creatief, rebels, avant-garde, innovatief, vernieuwend en gerenommeerd. Belgische designers zetten creativiteit  vaak op de eerste plaats, wat overeenstemt met de unieke aanpak van het onderwijsmodel aan de Koninklijke academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Als Flanders DC promoten we Belgische designers in internationale markten zoals Milaan en Parijs tijdens de fashion weeks. We voelen nu de nood om ook aanwezig te zijn in een markt als Berlijn, omdat er ruimte is voor creativiteit en vernieuwing, twee aspecten die nauw aansluiten bij het Belgische mode-DNA. We zijn blij om de handen in elkaar te slaan met Fashion Council Germany voor projecten zoals 'Belgium + Berlin = Return to Creativity' en plannen in de toekomst vaker events op te zetten onder de vlag 'Belgian Fashion Today'. Hiermee illustreren we waar Belgische mode vandaag voor staat en geven we hen de kans zich te presenteren aan een internationaal publiek.