Samen met haar moeder Bernadette de Geyter verovert ontwerpster Charlotte de Geyter de wereld met hun luxelabel Bernadette. De allergrootste (e-)boetieks – van Net-A-Porter tot Harrods – springen voor hun chique avondkleding met een romantische toets. Een enorme prestatie voor een Antwerps merk dat amper drie jaar bestaat en intussen ook tableware maakt.

Met 20 to watch presenteert Flanders DC twintig opkomende talenten, die hun eerste stappen hebben gezet in de design- of modewereld. Wij geloven dat ze het in de toekomst nog veel verder zullen schoppen.

Charlotte de Geyter

Charlotte de Geyter

Wat maakt jou anders dan andere ontwerpers?

Ik ben heel sterk in kleur en in mijn hele grafische wereld, met bloemenprints die ik zelf teken. Ik ontwerp ook heel graag volumes. Ik beschouw het altijd als een uitdaging om nieuwe volumes en nieuwe vormen te creëren. Sinds kort maken we ook uniekere handgeborduurde stukken. Dat is vertrokken vanuit mijn wens om onze prints die normaal digitaal gedrukt worden om te zetten in 3D en iets met meer textuur.
 

Pull Olympia, Skirt Taffi

Pull Olympia, Skirt Taffi

Waarin schuilt voor jou de magie van de discipline?

Al van jongs af kon ik heel obsessief en gepassioneerd zijn door iets, en daar fulltime mee bezig zijn. Toen waren het stickerboeken, nu is het met Bernadette iets heel publiekelijks. Ik vind het magisch dat ik nog steeds een obsessie heb met wat ik doe en dat ik daar elke minuut van de dag over wil nadenken en mee bezig zijn. Ik ben net zoals mijn mama een rasechte optimist. Wij durven dromen en dat is volgens mij het geheim van ons succes. Als je het onmogelijke droomt, bestaat er een mogelijkheid dat het op een dag misschien wel lukt. Wij zeggen nooit op voorhand dat er iets kan mislopen.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

Ik wou altijd ontwerper zijn, maar nu ben ik ook een zakenvrouw geworden. Er komt zoveel kijken bij een eigen merk. Je moet een kameleon kunnen zijn. Hoe groter het bedrijf wordt, hoe meer uitdagingen er op je pad komen. Het creatieve is voor mij bijna de ontspanning geworden. Als ik ‘s avonds thuiskom, dan probeer ik het zakengedeelte van mij af te zetten en echt creatief terug na te denken. En elk seizoen is er toch wel een maand waarin ik aan mijn team vraag om mij niet te storen en ik me volledig terugtrek in mijn creatieve cocon.

Dress Blair

Dress Blair

Cardigan Claudette, Skirt Bernard & Pull Cesar, Skirt Bernard

Cardigan Claudette, Skirt Bernard & Pull Cesar, Skirt Bernard