Voor de tentoonstelling Konijn met pruimen, die eind 2015 plaatsvond in de voormalige Design Vlaanderen Galerie, werden een aantal ontwerpers geselecteerd die samenwerken met Vlaamse bedrijven gespecialiseerd in goed kookdesign. Ze ontwerpen pannen, opbergdozen, keukenhulpjes, textiel en fornuizen van een internationaal topniveau. In elk van onderstaande video's wordt dieper ingegaan op het proces en de ontwikkeling van de keukenproducten.

BergHOFF

Met de allereerste collectie die Pieter Roex voor BergHOFF op de markt bracht, drukt de jonge ontwerper zijn stempel op de nieuwe richting die het merk uitgaat. De producten lijken op het eerste gezicht heel willekeurig samengesteld, maar vormen een speels geheel waardoor ze makkelijk in verschillende interieurstijlen passen. 

BergHOFF

Demeyere

Stefan Schöning ontwerpt al geruime tijd samen met Demeyere, een vaste waarde in kookpottenland. Elke keer wordt op technologisch vlak een stapje verder gegaan. Door nieuwe lastechnieken bijvoorbeeld kan veel eleganter qua vorm gewerkt worden. Aan het woord in de video: Christophe Demeyere, CEO van Demeyere.

Demeyere

Novy

Het zijn interessante tijden voor de keukensector, er zijn veel boeiende ontwikkelingen aan de gang. Zo evolueren we naar een dampkap die een veel ruimere functie inneemt dan alleen kooklucht afzuigen. Aan het woord in de video: Katrien Van Hecke, marketing director bij Novy.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Novy

Tupperware

Tupperware zette in de naoorlogse periode de Amerikaanse en later ook de Europese huishoudens op zijn kop. Een innoverend product aan de man brengen op een onconventionele manier bleek een schot in de roos. Vernieuwing en gebruiksgemak vormen ook vandaag nog altijd het leidmotief van de collectie. Aan het woord in de video: Jan de Groote, vice president global design worldwide.

Tupperware

Verilin

Familiebedrijf Verilin werd zestig jaar geleden opgericht als maatwerkspecialist voor Belgisch linnen. Alles wordt er nog op authentieke wijze jacquard geweven. Aan het woord in de video: Ilse Dedeken, mede-eigenaar van Verilin.

Verilin