Jaarlijks organiseert Flanders DC een aantal Expertendagen, telkens rond een breed thema zoals samenwerking, hr of internationalisering. Afgelopen maand vond de Expertendag over communicatie bij Urban City in Antwerpen plaats. Hoe verloopt zo'n dag precies, waarover hadden de experts het juist en wat staken de deelnemers ervan op? Kom het te weten in deze video.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Tijdens een Expertendag kan je als ondernemer uit de creatieve sector in kleine groepjes van gedachten wisselen met experts. Bovendien kan je je prangende vragen ook rechtstreeks stellen aan de experts tijdens een één-op-één gesprek. In deze video praten experts Kate Stockman, Pieter Goiris en Ben Van Alboom en getuigen deelnemers Peter Zwertvagher, Saskia Wierinck en Elise De Paepe.

Expertendag over communicatie (videoproductie: Sputnik Media)

Naast Kate, Pieter en Ben waren er nog vijf andere experts aanwezig tijdens deze Expertendag. Zo sprak Fredo De Smet over nieuwe communicatiekanalen. Hij gaf onder andere mee: “Communicatie vandaag heeft pas zin als je openstaat voor reacties. Daarnaast is het in de huidige oorlog om aandacht belangrijk om te bepalen op welk kanaal je waardevolle verhalen brengt.” Sofie Verhalle ging dieper in op storytelling: "Ben je niet zeker of je communicatie wel juist zit? Dan is het cruciaal om terug te gaan naar je mission statement.” Marie Lemaître had het over influencer marketing en gaf onder meer deze tip: “Een goed ambassadeur is al fan van je merk en deelt zijn passie graag met anderen.” Koen Thewissen sprak over merken: “Als je als merknaam je eigen naam gebruikt, kan dat op termijn zorgen voor een rem op je groei.” Tot slot deed Sven Luyten zijn visie op growth marketing uit de doeken: “Trigger je doelgroep met specifieke content en durf hierin te experimenteren. De verzamelde data leidt je naar je meest effectieve marketingstrategie.”


Ben jij als mature ondernemer geïnteresseerd om ook deel te nemen aan een van onze volgende Expertendagen? Hou onze agenda in de gaten en schrijf je in op onze nieuwsbrief!