Op 14 januari 2016 werden de Henry van de Velde Awards en Labels 2015 uitgereikt in BOZAR in Brussel. Ontdek in onderstaande filmpjes meer over de laureaten van deze editie.

Career: Paul Verhaert

Paul Verhaert, icoon in innovatie en engineering, ontving de Henry van de Velde Lifetime Achievement Award. Ten dienste staan van andere bedrijven om innovatieve producten of services te bedenken, is altijd zijn missie geweest. In deze documentaire spreekt hij over het bedrijf Verhaert en hoe hij daar zijn stempel en visie heeft op gedrukt.

Paul Verhaert, Henry van de Velde Lifetime Achievement Award 15

Company: Materialise

Materialise werd meer dan 25 jaar geleden opgericht door Wilfried Vancraen en is ondertussen uitgegroeid tot internationale hoofdrolspeler in additive manufacturing of 3D-printing, in de software om die printers te bedienen en in onderzoek naar toepassingen ervan in de biomedische sector. Materialise ontving in 2015 de Henry van de Velde Company Award. 

Materialise, Henry van de Velde Company Award 15

Young Talent: Made

Made is een design- en innovatiestudio uit Antwerpen. Een team van design thinkers en researchers helpt zijn klanten innoveren door inzichten van de gebruiker te vertalen naar inspirerende producten, diensten en digitale interfaces. Made ontving de Henry van de Velde Young Talent Award. 

Made, Henry van de Velde Young Talent Award 15

Henry van de Velde Labels

206 producten dongen in 2014 mee naar de Henry van de Velde Labels 2015. In de eerste ronde werden meer dan 70 producten en diensten geselecteerd. In de tweede ronde werden de inzendingen getest en gekeurd, waarna 19 producten het Henry van de Velde Label toegekend kregen.

Henry van de Velde Labels 15

OVAM Ecodesign Award PRO: Buggybooker

Buggybooker is een verhuurservice van buggy’s in de stad, ontwikkeld door Buggybooker in een design van Frédéric Boonen, en ontving deze award in de categorie 'product op de markt'. 

Buggybooker, Henry van de Velde OVAM Ecodesign Award PRO

OVAM Ecodesign Award PRO: Rubbish 2.0

Rubbish 2.0 van Nobel Flooring, een duurzame parketvloer gemaakt van restmaterialen, ontving deze award in de categorie 'product in ontwikkeling'.

Rubbish, Henry van de Velde OVAM Ecodesign Award PRO

Public Award

Ook het publiek mocht zijn stem uitbrengen en zijn favoriet uit één van de Labels kenbaar maken. Daily Needs van Studio Segers, een modulair programma om te tuinieren en kleinvee te houden, haalde het hoogste aantal stemmen.

Daily Needs, Henry van de Velde Public Award 15

Meer weten over deze en andere edities van de Henry van de Velde Awards?