Stel je nu kandidaat voor het internationaal studentenprogramma 'DCLivingLab', een programma rond creativiteit en innovatie tijdens SuperNova. Heb je rond één van de thema’s uitdagingen waar je als organisatie of bedrijf van wakker ligt? Stuur jouw toekomst-uitdagingen in op DCLivingLab! Met deelnemers uit alle hoeken van de wereld en uit verschillende opleidingen krijg je als eindresultaat een mogelijk toekomstscenario voorgesteld.

DCLivingLab

Het DCLivingLab is een innovatie-workshop waarin 50 internationale laatstejaarsstudenten uit creatieve opleidingen zoals design, media, gaming, web/apps… aan de slag gaan om nieuwe concepten te bedenken rond concrete uitdagingen in 8 thema’s: mobiliteit, werk, gezondheid, leven, sport & entertainment, wetenschap, voeding, retail & fashiontech… in 2028. Ze worden daarin begeleid door professionele innovatie- en design-experts. Het DCLivingLab vindt plaats tijdens het technologiefestival SuperNova.

Hoeveel kost het?

Deelname aan het DClivingLab 2018 als bedrijf of organisatie is gratis, maar vergt je engagement om aanwezig te zijn op het kick-off moment op 25 september (9u-12u – Antwerpen) en het showcase-moment op 28 september (18u30-20u30 – Antwerpen).

Wanneer en waar?

Het DCLivingLab 2018 vindt plaats van 24-28 september 2018 in Antwerpen in de zijlijn van SuperNova en is een initiatief van Flanders DC en het Districts of Creativity Netwerk in partnerschap met Achilles Design en de Universiteit Antwerpen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Hoe deelnemen?

Stel je als bedrijf of organisatie online kandidaat op DCLivingLab en formuleer jouw uitdagingen. Deadline: 31 juli 2018. Tegen uiterlijk 30 augustus 2018 weet je of jouw uitdagingen geselecteerd zijn voor het programma.

Meer info

Het DCLivingLab is een van de core-activiteiten van het Districts of Creativity Netwerk, een netwerk dat regio’s van over de hele wereld connecteert om innovatie te stimuleren door creativiteit. Het DCLivingLab vindt elk jaar in een andere regio plaats en wordt door de respectievelijke leden samen met lokale partners georganiseerd.

DCLivingLab 2018 Coordinator
Carlo Vuijlsteke
Senior Project Manager
T +32 16 24 29 14
carlo@flandersdc.be