De Henry van de Velde Awards zijn de belangrijkste designprijzen in België. Ze zetten Vlaamse ontwerpers en bedrijven in de spotlight, zorgen voor persaandacht en een grote publieke belangstelling. Overweeg je om als ontwerper of bedrijf een project in te dienen voor de volgende editie, maar kan je nog wel wat extra informatie gebruiken? Twijfel je of jouw werk in aanmerking komt?

In dit webinar bekijken we samen met Natascha Rommens, Pieter Lesage en Jo Klaps wat de Henry van de Velde Awards kunnen betekenen en of jouw project in aanmerking kan komen.

  • Natascha Rommens werkt sinds 2011 voor Flanders DC en was daarvoor al actief in de designsector. Ze heeft een grote ervaring in het leiden van projecten en events in de meest uiteenlopende settings. Sinds 2022 is ze project manager van de Henry van de Velde Awards.
  • Pieter Lesage richtte in 2000 Studio Dott op, een ontwerpbureau met ondertussen meer dan dertig medewerkers. Studio Dott heeft in de loop der jaren heel wat awards gewonnen, waaronder verschillende Henry van de Velde Awards (voorheen Labels). Hij deelt graag waarom zij hier steeds opnieuw tijd voor vrijmaken.
  • Jo Klaps geeft via Fontrescue oude lettertypes een nieuw leven. Eerst worden ze gedigitaliseerd en vervolledigd en daarna herbruikt in nieuwe projecten. Dankzij het winnen van de Henry van de Velde Graphics en Public Gold Awards 23 kwam hij in contact met andere typografen en wordt Fontrescue binnenkort uitgebreid.

Webinar: Je project indienen voor de Henry van de Velde Awards 24

Voor de Henry van de Velde Awards 24 kan er (gratis) ingeschreven worden in volgende categorieën: Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Graphics, Habitat en Spaces. Het reglement van de huidige editie kan je alvast doornemen. Indienen voor de Henry van de Velde Awards 24 kan van 18 april tot en met 31 mei 2023. Meer op henryvandevelde.be.