Fien Muller en Hannes Van Severen startten beiden als beeldend kunstenaar. Zij als fotograaf, hij als beeldhouwer. Nu maken ze samen niet-alledaagse designmeubels. Ondanks dat ze uit het kleine Evergem komen, staan ze toch internationaal erg sterk. In deze video vertellen ze over wat zij belangrijk vinden in hun manier van werken.

Bekijk de video hier:

Muller Van Severen

Beluister hier de audioversie:Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Hannes: “Ondanks dat we beeldende kunstenaars uit een ander vakgebied zijn, hadden we altijd het idee om samen iets te doen. Uiteindelijk hebben we beslist om samen functionele objecten te maken.”

Hannes: “De aanzet kwam door Interieur Kortrijk. Daar hebben we veel buitenlandse retailers ontmoet die met ons wilden werken. Daarnaast hebben we de kans gekregen om naar Milaan te gaan, waar we onze stukken mochten tonen. Op die manier hebben we meer internationale mensen leren kennen.”

Fien: “Ik denk dat we altijd op zoek zijn naar een interactie tussen object en ruimte. We hebben op het juiste moment iets gedaan dat mensen heeft getriggerd.” Hannes: “We zaten als het ware op een eiland. We wisten niet wat er rondom ons gebeurde. Op die manier denk ik dat we iets nieuws hebben gemaakt, iets dat nog niet echt bestond.”

Hannes: “De eerste objecten die we maakten waren objecten die we zelf in ons huis wilden. We hadden een paar objecten laten maken en konden niet wachten om die in ons huis uit te proberen. Maar dan bleek één stuk bijvoorbeeld niet door de deur te passen.” Fien: “Je start altijd vanuit een passie voor een object dat je wil maken, dat je wil zien, waarmee je wil leven.” Hannes: “En pas daarna denk je: nu zullen we de problemen wel oplossen.”

Muller Van Severen

Muller Van Severen

Hannes: “Wij willen niet overal zomaar ons product verkopen. Het is heel belangrijk dat dat op de juiste plekken gebeurt. We hebben winkels in Berlijn, Kopenhagen, New York,... Ons werk zien we als onze baby's en we willen dat die goed geplaatst zijn.”

Hannes: “Vroeger gingen we zelf nog naar beurzen. We deden alles, van opbouw tot het contact met de klant. Dat vond ik zelf nogal lastig, want ik voel dat ik daar niet goed in ben.”

Fien: “De opvolging van social media gebeurt redelijk intuïtief bij ons. Dat is ook iets dat redelijk organisch of natuurlijk komt, omdat ik fotograaf ben. Omdat ik weet hoe ik het wil tonen.” Hannes: “We wonen in Evergem en toch kunnen we ons wereldwijd bekend maken.” Fien: “Ook iemand zonder grote naam kan via die kanalen een ongelooflijk bereik krijgen.”

Fien: “Ik denk dat makers zich moeten concentreren op wat ze maken en de goesting en passie daarvoor moeten blijven vinden.”

Hannes: “Als mensen je aanspreken, gaat het over je object en niet over het feit of jij vlot overkomt. Probeer niet mee te gaan met het grote publiek. Op die manier ga je het publiek voor jou winnen.”Deze video werd geproduceerd door De Machine.