Vanuit de ambitie om van Vlaanderen dé nieuwe culinaire bestemming te maken, ondersteunt Flanders Food Faculty de deelname van het Vlaams culinair team aan de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or. Een belangrijk onderdeel van deze wedstrijd is de plateau en het onderbord. Ben jij de geschikte designer om het pronkstuk van deze wedstrijd te ontwerpen?

Bocuse d'Or

De Bocuse d'Or is een internationale kookwedstrijd. Het Vlaams culinair team werd geplaatst voor de wereldfinale die plaatsvindt op 29 en 30 januari 2019 in Lyon. From Flanders with food is op zoek naar geïnteresseerde designers die de plateau en het onderbord willen ontwerpen. De ambitie van Toerisme Vlaanderen is om van Vlaanderen dé nieuwe culinaire bestemming te maken.

Plateau en onderbord

De plateau en het onderbord die dienen ontworpen te worden, moeten aan deze voorwaarden voldoen:

Plateau

  • afmetingen: ovaal of rechthoekig: 110 cm x 70 cm (handvaten inbegrepen); rond: 90 cm diameter
  • gewicht: lege plateau mag niet zwaarder zijn dan 20 kg

Onderbord

  • afmetingen: 34 cm x 40 cm maximum
  • gewicht: leeg onderbord mag niet zwaarder zijn dan 500 gr

Materiaalkeuze

  • in principe vrije keuze
  • liefst richting zilver of corian met afwerking/details in zilver en goud

Thema

  • invloeden vanuit de Vlaamse Meesters
  • opgelegd thema van het hoofdgerecht dat in september bekendgemaakt wordt
Bord voorgerecht Noorwegen

Bord voorgerecht Noorwegen vorige editie

Bord hoofdgerecht Noorwegen

Bord hoofdgerecht Noorwegen vorige editie

Wat wordt verwacht?

Er wordt verwacht dat je zorgt voor een ontwerp en een prototype van de plateau en het onderbord. Je volgt de productie van de stuks op en begeleidt Flanders Food Faculty van A to Z in het proces.

De deadlines voor het prototype en de finale ontwikkeling zijn:

  • prototype plateau en onderbord: 1 december 2018
  • definitieve plateau en onderbord: 1 januari 2019

Meer informatie vind je in dit document.

Deadline

Ben je geïnteresseerd, laat dat dan ten laatste op 24 augustus weten aan Horeca Vlaanderen / Flanders Food FacultyHilaire Spreuwers (H.Spreuwers@horeca.be; 0488/99 00 17). 

Volgende zaken dien je mee te sturen:

  • portfolio met representatief werk
  • offerte voor een eerste ontwerpvoorstel

Heb je nog vragen, dan kan je ook bij Hilaire Spreuwers (H.Spreuwers@horeca.be; 0488/99 00 17) terecht.