Het is bijna zover: de allereerste editie van SuperNova! Van 27 tot 30 september transformeert het Eilandje in Antwerpen in een spectaculair, futureproof techfestival, georganiseerd door Flanders DC en Scale-ups.eu. SuperNova wordt hét evenement waar 'game changers' en bedrijven elkaar ontmoeten, waar ondernemers en creatieven elkaar inspireren en waar het grote publiek een blik kan werpen op het leven van morgen. Tomorrow is unstoppable, en dat beseffen Nico Croes (Boondoggle), modeontwerper Jasna Rokegem en Jürgen Ingels (Scale-ups.eu) maar al te goed. Flanders DC vroeg naar hun must sees op het festivalterrein.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikels in dit magazine? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

De tips van Nico Croes

Nico Croes is business director bij Boondoggle, het bedrijf dat instaat voor de branding en communicatiecampagne van SuperNova​.

"Zowat alle sprekers op de conferentie zijn fenomenaal. Niemand zal Obama missen!” 

Nico Croes,

business director Boondoggle

  1. "Als je niet opgewonden wordt van de Haven van de toekomst, dan weet ik het ook niet. De haven is een belangrijke draaischijf voor onze Belgische economie en de uitstraling van ons land. Het paviljoen zelf drijft op water en aan de binnenkant word je via een 360°-projector in de haven van de toekomst gezogen."
  2. "Snask is een Zweeds, out-of-the-box thinking designbureau. Een van de tien geboden in hun manifesto luidt als volgt: “See people as people, not as target groups”. Met zulke slogans hebben ze bij mij een stapje voor. Ik kijk enorm uit naar hun talk want Snask begrijpt als geen ander dat inhoud key is, maar dat de verpakking helpt om die inhoud te laten nazinderen. Op SuperNova zullen ze dieper ingaan op creatief ondernemerschap in het gezelschap van hun eigen muziekgroep. Je zult je niet vervelen, dat staat vast."
  3. "Van een beetje zelfpromotie is nog niemand gestorven, dus ik kijk uiteraard uit naar de talk van onze eigen creatief directeur Leon Jacobs. Boondoggle ontwikkelde een Citizen Empowerment Map, een tool die het mogelijk maakt om jouw eigen toekomst te ontwerpen en te reflecteren over het effect van technologie op ons leven. Want als we aan de toekomst denken, kan je twee dingen doen: dreaming of dreading."
Haven van de toekomst

Haven van de toekomst

Leon Jacobs

Leon Jacobs


De tips van Jasna Rokegem

Jasna Rokegem combineert innovatieve mode met technologie om zo de toekomst van interactieve wearables te creëren. Op SuperNova presenteert ze haar futuristische creaties in het modepaviljoen dat ze mee hielp cureren. Daarnaast zal ze ook een talk geven tijdens de conferentie.

"Mijn werk is een combinatie van mode, technologie en wetenschap. Ik sta te popelen om enkele iconen te ontmoeten die ook zelf verschillende disciplines toepassen in hun werk."

Jasna Rokegem,

modeontwerper

  1. "Angelo Vermeulen is bioloog, community artist, TED Senior Fellow en onderzoeker van ruimtesystemen. Hij werkt momenteel aan bio-geïnspireerde concepten voor interstellair reizen! Say what? Zelf droom ik ook vaak over de ruimte dus ik kan niet wachten om te zien waar hij allemaal mee bezig is!”
  2. "Neri Oxman is een grote inspiratie voor mij. Haar werk is een kruising tussen design, technologie en biologie. Aan het MIT Media Lab verricht ze baanbrekend werk over 'material ecology', een discipline die ze zelf uitvond. Haar collectie 'Wanderers' bestaat uit draagbare prints van externe organen die synthetische biologische processen mogelijk maken. Daarmee zouden mensen in de toekomst kunnen overleven op andere planeten."*
  3. "Last but not least zou ik je aanraden om zeker langs te gaan in het MAS voor Fashion Meets Technology op de Expedition. Het was echt fijn om dit paviljoen mee te helpen cureren. Ik ontdekte zoveel nieuwe concepten en mensen en we hebben werkelijk de boeiendste eruit gekozen om te tonen op SuperNova. Je kan er een twintigtal pioniers ontdekken in een heel inspirerende omgeving.”

*Helaas heeft Neri Oxman omwille van familiale redenen haar lezing op SuperNova geannuleerd. Zij zal worden vervangen door Nina Tandon.

Angelo Vermeulen

Angelo Vermeulen

Marina Toeters

Marina Toeters @ MAS


De tips van Jürgen Ingels

Ondernemer Jürgen Ingels is de oprichter van Scale-ups.eu, de organisatie die samen met Flanders DC SuperNova organiseert. ­Scale-Ups.eu ondersteunt zogenaamde ­scale-ups, beginnende bedrijven die al een zeker groei hebben gehad en nu nog sneller de volgende stap willen zetten.

"SuperNova is een onderdompeling van hoe de wereld er gaat uitzien en welke raakvlakken dat heeft. Het moet een wake-up call zijn voor bedrijven, maar ook voor mensen om anders te gaan denken en mee te evolueren."

Jürgen Ingels,

oprichter Scale-ups.eu

  1. "In het paviljoen 2050 vind je een van de grootste mobiele 3D-printers, de Colossus-printer, die indrukwekkend is qua snelheid en de afmetingen die hij kan printen. In het paviljoen Wetenschap kan je jouw eigen 3D-selfie nemen als herinnering aan SuperNova. Ik vind het vooral fascinerend hoe 3D-printen onze productie zal beïnvloeden. Van gummy beertjes tot mode, 3D-printen is de toekomst van het produceren."
  2. "Om in de sfeer van 3D te blijven, kijk ik ook enorm uit naar de Kinect Application. Naast productie zal 3D-printing ook een enorme impact hebben op de toekomst van de gezondheids- en zorgsector. 3D-geprinte implantaten, -modellen en -geleiders zullen een belangrijke rol spelen in het verhogen van onze levenskwaliteit."
  3. "Anna Rosling Rönnlund is niet voor niets de persoonlijke held van Bill Gates. Haar Dollar Street Project maakt ieders leefomstandigheden begrijpelijk voor iedereen door onder andere foto's als big data te gebruiken. Anna heeft als geen ander begrepen wat big data kan betekenen in het verbeteren van onze levenskwaliteit. Een spreker waar ik dus enorm naar uitkijk!"
Kinect Application

Kinect Application

Anna Rosling Rönnlund

Anna Rosling Rönnlund

Jij komt toch ook naar SuperNova?

Kom dit en nog veel meer zelf ontdekken van 27 tot 30 september!